«Σταματήστε να επιτίθεστε στους πολύτεκνους και δώστε τα πραγματικά στοιχεία»

Μίκα Ιατρίδη προς Υπουργό Παιδείας: «Σταματήστε να επιτίθεστε στους πολύτεκνους και δώστε τα πραγματικά στοιχεία».

Ερώτηση προς τον Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων κατέθεσε η Μίκα Ιατρίδη σχετικά με τη μεταφορά θέσης εισαγωγής των πολύτεκνων στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Η βουλευτής Δωδεκανήσου σημειώνει στην ερώτηση της, ότι πρέπει να σταματήσει η επίθεση στους πολύτεκνους και αυτό μπορεί να γίνει εφόσον το Υπουργείο γνωστοποιήσει τα πραγματικά στοιχεία, που δείχνουν ότι ο αριθμός των πολύτεκνων φοιτητών είναι ελάχιστος, με συνέπεια να είναι απαραίτητη η ικανοποίηση μετεγγραφής όλων των αντίστοιχων αιτήσεων.

Η Μίκα Ιατρίδη ζητά από τον αρμόδιο Υπουργό να ικανοποιηθούν όλες οι αιτήσεις, με δεδομένο ότι οι πολύτεκνοι ζητούν να εισάγονται στις Σχολές μέσω των Πανελληνίων Εξετάσεων, με τα ίδια κριτήρια εισαγωγής με τους λοιπούς φοιτητές, και μετά να μπορούν να μετεγγράφονται στις Σχολές που είναι πλησιέστερες στον τόπο μόνιμης κατοικίας τους.

Κλείνοντας την ερώτηση της, η βουλευτής Δωδεκανήσου επισημαίνει ότι υπάρχει το συνταγματικό πλαίσιο, ώστε να δοθούν οι απαραίτητες λύσεις και καλεί τον Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων να το εφαρμόσει.

Ακολουθεί το κείμενο της ερώτησης:

ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς τον Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων

Θέμα: «Μεταφορά θέσης εισαγωγής στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση ακαδημαϊκού έτους 2010-11, 2011-12, 2012-13 για τους πολύτεκνους».

Τον τελευταίο καιρό οι πολύτεκνοι, όπως και όλοι οι Έλληνες, αντιμετωπίζουν νέα επίθεση από την κυβέρνηση και τα μέσα που τη στηρίζουν σε επικοινωνιακό επίπεδο.

Η πραγματικότητα είναι, όμως, ότι οι πολύτεκνοι ουδέποτε ζήτησαν να εισάγονται στις Σχολές με χαμηλότερη βαθμολογία, έναντι των άλλων υποψηφίων. Αυτό που ανέκαθεν ζητούν είναι, αφού εισάγονται στις Σχολές μέσω των Πανελληνίων Εξετάσεων, με τα ίδια κριτήρια εισαγωγής με τους λοιπούς φοιτητές, να μπορούν να μετεγγράφονται στις Σχολές που είναι πλησιέστερες στον τόπο μόνιμης κατοικίας τους, γιατί αδυνατούν οι γονείς τους να διατηρούν δύο και τρία σπίτια και αυτό ίσχυσε χωρίς κανένα πρόβλημα επί 32 συνεχή έτη.

Επειδή ο αριθμός των πολυτέκνων φοιτητών είναι ελάχιστος, όπως, σίγουρα, γνωρίζει το Υπουργείο Παιδείας. Επειδή η στήριξη των πολύτεκνων οικογενειών έχει καταστεί εθνικής σημασίας, σε έναν ελληνικό πληθυσμό ο οποίος ελαττώνεται. Επειδή είναι απαραίτητο να δοθεί το δικαίωμα μεταφοράς θέσης εισαγωγής σε όλους τους αιτούμενους πολύτεκνους φοιτητές που δεν ικανοποιήθηκε η αίτηση τους. Επειδή η συνταγματική διάταξη για την προστασία της πολύτεκνης οικογένειας με το απαραίτητο θεσμικό πλαίσιο δίνει στο Υπουργείο τη δυνατότητα αυτή.

Ερωτάται ο κ. Υπουργός

  1. Θα μεριμνήσει άμεσα ώστε να ικανοποιηθούν στο σύνολό τους οι αιτήσεις των πολύτεκνων φοιτητών και να τους δοθεί δικαίωμα μεταφοράς θέσης εισαγωγής;

  2. Μετά την έκδοση των αποτελεσμάτων της διαδικασίας «Μεταφοράς θέσης εισαγωγής στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση ακαδημαϊκού έτους 2010-11, 2011-12, 2012-13», ποιος είναι ο αριθμός των πολυτέκνων φοιτητών που βρίσκονταν στους αιτούμενους μεταφορά θέσης εισαγωγής φοιτητή κάθε ενός ακαδημαϊκού έτους από τα ανωτέρω;

  3. Ποιος είναι ο αριθμός των πολυτέκνων φοιτητών που τελικά πήραν τη μεταφορά θέσης εισαγωγής φοιτητή σε αντίστοιχη Σχολή της χώρας για κάθε ένα από τα ανωτέρω έτη;

Η Ερωτώσα Βουλευτής

Τσαμπίκα (Μίκα) Ιατρίδη

Pin It on Pinterest