Παρέμβαση Κόνσολα για την άμεση κάλυψη της θέσης καρδιολόγου στο Νοσοκομείο της Κω

Με την ένδειξη εξαιρετικά επείγον, σε επιστολή που απέστειλε προς τον Υπουργό Υγείας κ.Γεωργιάδη, ο Βουλευτής Δωδεκανήσου κ.Μάνος Κόνσολας ζητά την άμεση κάλυψη της θέσης καρδιολόγου στο νοσοκομείο της Κω, αφού η μοναδική καρδιολόγος που κάλυπτε το συγκεκριμένο τομέα, υπέβαλε την παραίτηση της.

Ο κ.Κόνσολας επισημαίνει ότι ένα μεγάλο νησί, όπως η Κως, δεν διαθέτει αυτή τη στιγμή καρδιολόγο σε δομή δημόσιας υγείας και ζητά την άμεση κάλυψη της θέσης σε πρώτο χρόνο και στη συνέχεια την ενίσχυση του νοσοκομείου της Κω με δύο ακόμα καρδιολόγους ώστε να διασφαλιστεί η ομαλή λειτουργία της καρδιολογικής κλινικής.

Το πλήρες κείμενο της επιστολής του κ.Κόνσολα, έχει ως εξής:

ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΕΠΕΙΓΟΝ

Προς

Αξιότιμο Κύριο

‘Αδωνι Γεωργιάδη

Υπουργό Υγείας


Κύριε Υπουργέ

Η παραίτηση της μοναδικής καρδιολόγου, που υπηρετούσε στην καρδιολογική κλινική του Νοσοκομείου της Κω, επιβάλει την άμεση και προσωπική σας παρέμβαση.

Ένα μεγάλο νησί όπως η Κως, με 35.000 μόνιμους κατοίκους, και την τουριστική περίοδο να πλησιάζει και να συνοδεύεται από την αύξηση του πληθυσμού στο νησί, δεν μπορεί να μην έχει καρδιολόγο στο νοσοκομείο του νησιού για να αντιμετωπίσει έκτακτα περιστατικά αλλά και να προσφέρει ιατρική φροντίδα.

Επισημαίνω επίσης ότι μετά τις τελευταίες εξελίξεις και αλλαγές στον ΕΟΠΥΥ δεν υπάρχει άλλος καρδιολόγος σε δομή δημόσιας υγείας στο νησί, με ότι αυτό σημαίνει.

Θεωρώ ότι θα πρέπει να καλυφθεί, σε πρώτη φάση, άμεσα η θέση τους καρδιολόγου στο νοσοκομείο της Κω.

Σας ενημερώνω ότι υπάρχει έγγραφο του διοικητή του Γ.Ν Κω με αρ.πρωτ.705/3-2-2014 προς το Τμήμα Προσωπικού του Υπουργείου Υγείας με το οποίο ζητείται η εξέταση της αίτησης μετάθεσης στη Κω καρδιολόγου που υπηρετεί στο Γ.Ν Καρπενησίου.

Θα ήταν ασυγχώρητο να δοθεί στους νησιώτες, στους πολίτες της Κω η αίσθηση ότι το Κράτος αποχωρεί, ότι βρίσκεται σε αδυναμία να καλύψει τις στοιχειώδεις υποχρεώσεις του στη δημόσια υγεία στα νησιά μας.

Σε δεύτερη φάση η καρδιολογική κλινική του νοσοκομείου Κω πρέπει να καλυφθεί με δύο ακόμα γιατρούς με ειδικότητα καρδιολόγου.

Το επιβάλουν τα πληθυσμιακά δεδομένα του νησιού αλλά και οι ανάγκες, αφού η γιατρός που υπέβαλε την παραίτηση της οδηγήθηκε σε αυτή την απόφαση έχοντας εξαντλήσει τα όρια των αντοχών της. Αδυνατώντας να κάνει χρήση άδειας ή των ρεπό που δικαιούται, αναγκάστηκε να παραιτηθεί.

Ευελπιστώ ότι αντιλαμβάνεστε την σοβαρότητα αλλά και την επείγουσα διάσταση του προβλήματος.

Παρακαλώ να με ενημερώσετε για τις ενέργειες σας.

Με εκτίμηση

Pin It on Pinterest