” Ότι βελτιώνει την εξυπηρέτηση του πολίτη συνιστά μεταρρύθμιση και ότι του δημιουργεί πρόβλημα, είναι απορρύθμιση”

ΜΑΝΟΣ ΚΟΝΣΟΛΑΣ : ” Ότι βελτιώνει την εξυπηρέτηση του πολίτη συνιστά μεταρρύθμιση και ότι του δημιουργεί πρόβλημα, είναι απορρύθμιση”- Ομιλία στη Βουλή.

Εκτεταμένες αναφορές στα ζητήματα της διοικητικής εξυπηρέτησης των πολιτών στα νησιά έκανε ο Βουλευτής Δωδεκανήσου κ.Μάνος Κόνσολας, μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής κατά τη διάρκεια της συζήτησης και ψήφισης του νομοσχεδίου του Υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης για τις καταργήσεις και συγχωνεύσεις φορέων και οργανισμών.

Ο κ.Κόνσολας επισήμανε χαρακτηριστικά:

«Επιτρέψτε μου μια γενικόλογη αναφορά, που δεν απευθύνεται μόνο στον κύριο Υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης αλλά στο σύνολο των Υπουργών της κυβέρνησης και ιδιαίτερα σε όσους εμπλέκονται με αλλαγές και μεταρρυθμίσεις στο διοικητικό εποικοδόμημα.

Στηρίζουμε αυτές τις μεταρρυθμίσεις.

Δεν μένουμε σε δογματικές αγκυλώσεις.

Οφείλουν όμως όλοι όσοι σχεδιάζουν και εκδίδουν αποφάσεις να γνωρίζουν κάτι.

Ότι κάθε αλλαγή ή μεταβολή στις διοικητικές δομές, πρέπει να έχει ως στόχο την καλύτερη εξυπηρέτηση του πολίτη.

Ιδιαίτερα στις νησιωτικές περιοχές.

Καταργούνται εφορίες και δημιουργούνται ΚΕΦΥ.

Ναι, αλλά όλες οι συναλλαγές του πολίτη πρέπει να γίνονται σε αυτά, να μην αναγκάζεται να μετακινείται σε άλλο νησί, σε αυτό που υπάρχει η ΔΟΥ.

Μετεξελίσσονται οι υπηρεσίες του ΙΚΑ, όπως στην ιδιαίτερη πατρίδα μου την Κάρπαθο.

Ναι, αλλά να γίνονται εκεί όλες οι συναλλαγές, να μπορεί το ΙΚΑ να παρέχει τις ίδιες υπηρεσίες στους συναλλασσόμενους πολίτες και ασφαλισμένους στον τόπο κατοικίας του.

Ότι βελτιώνει την εξυπηρέτηση του πολίτη, συνιστά μεταρρύθμιση.

Αντίθετα ότι δημιουργεί πρόβλημα σε αυτή την εξυπηρέτηση συνιστά απορρύθμιση»

Εξάλλου αναφερόμενος στην τροπολογία που είχε συνυπογράψει μαζί με άλλους εννέα βουλευτές για την εξαίρεση των εγκύων δημοσίων υπαλλήλων, από το καθεστώς διαθεσιμότητας και των απολύσεων ο Βουλευτής δήλωσε:

«Είναι βέβαιο ότι με τον εξορθολογισμό του δημόσιου τομέα και με την δημοσιονομική εξυγίανση που επιτυγχάνεται σε λίγους μήνες δεν θα υπάρχει καθεστώς διαθεσιμότητας και απολύσεων.

Σε αυτό το διάστημα όμως πρέπει να υπάρξει προστασία για ευπαθείς ομάδες.

Και η τροπολογία που καταθέσαμε και ορθώς την έκανε δεκτή ο Υπουργός, αφορά τη ανάγκη προστασίας της μητρότητας και του θεσμού της οικογένειας».

Pin It on Pinterest