Μεταστέγαση σταθμού πυροσβεστικής υπηρεσίας εκτός κέντρου πόλεως Ρόδου

Μεταστέγαση σταθμού πυροσβεστικής υπηρεσίας εκτός κέντρου πόλεως Ρόδου

Το περιστατικό της Τετάρτης κατά τη διάρκεια των εορτασμών της 28ης Οκτωβρίου με τη διακοπή της παρέλασης προκειμένου να διέλθει το πυροσβεστικό όχημα που είχε κληθεί για κατάσβεση πυρκαγιάς στη Δαματριά, ανέδειξε με τον πιο εμφατικό τρόπο την ανάγκη μεταστέγασης του σταθμού Πυροσβεστική Υπηρεσίας Ρόδου.
Πάγια θέση του Δήμου Ρόδου, είναι ότι ο σταθμός στέγασης των πυροσβεστικών οχημάτων πρέπει να βρίσκεται εκτός του πολυσύχναστου κέντρου της πόλης. Η ανάγκη νέας θέσης δεν προκύπτει μόνο από την παροδική επιβάρυνση του κυκλοφοριακού συστήματος της πόλης σε κάθε έκτακτο περιστατικό, αλλά κυρίως για πρακτικούς λόγους που αφορούν στο συνολικό χρόνο επέμβασης της πυροσβεστικής. Είναι προφανές ότι ο οποιοσδήποτε σταθμός πρέπει να έχει άμεση πρόσβαση στην ανατολική και δυτική πλευρά του νησιού, καθώς και στις περιοχές τις πόλης που βρίσκονται περιμετρικά του κέντρου.
Η Δημοτική Αρχή που έχει αποκρυσταλλωμένη άποψη για τη λειτουργία του νησιού, έχει σαφή θέση. Ο πλέον κατάλληλος χώρος είναι στο πρώην στρατόπεδο 299 ΤΕ επί της Εθνικής οδού Ρόδου-Λίνδου. Είναι ιδιοκτησίας του Ελληνικού Δημοσίου και έχει άμεση και ανεμπόδιστη έξοδο προς την ανατολική και δυτική πλευρά του νησιού αλλά και προς τις γειτονιές της πόλης της Ρόδου.
Προτίθεται δε ο Δήμαρχος Ρόδου Φώτης Χατζηδιάκος αφού εισηγηθεί την πρόταση του στο Δημοτικό Συμβούλιο ακολούθως, να καλέσει τη διοίκηση της πυροσβεστικής και εκπροσώπους της Κτηματικής Υπηρεσίας του Δημοσίου σε συνάντηση εργασίας προκειμένου να τεθεί επί τάπητος η πρόταση του Δήμου και να εξεταστούν τυχόν εναλλακτικές που θα καταθέσουν οι συναρμόδιοι φορείς.

Pin It on Pinterest

Share This