Λύση στο πρόβλημα της ακτοπλοϊκής σύνδεσης της Νισύρου – Νέοι διαγωνισμοί για σύγχρονα πλοία στις γραμμές διασύνδεσης Πειραιά – Σαντορίνης – Κάσου – Καρπάθου – Ρόδου

Συνάντηση εργασίας είχε ο Βουλευτής Δωδεκανήσου, κ. Μάνος Κόνσολας, με τον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, κ. Γιάννη Πλακιωτάκη.

Από τη συνάντηση και τα θέματα που ανέδειξε ο Βουλευτής Δωδεκανήσου, βγήκαν σημαντικές ειδήσεις που αφορούν στα Δωδεκάνησα, όπως:

– Η επίλυση του προβλήματος με την ακτοπλοϊκή σύνδεση της Νισύρου με την Κω. Το πρόβλημα θα έχει λυθεί μέχρι το τέλος της εβδομάδας με τη δρομολόγηση νέου πλοίου.

– Δρομολογείται εκ νέου διαγωνισμός, με σύγχρονο ταχύπλοο πλοίο, για τη γραμμή Κρήτη- Κάσος – Κάρπαθος-Ρόδος.

Ο Βουλευτής Δωδεκανήσου, κ. Μάνος Κόνσολας, έθεσε και το θέμα της ακτοπλοϊκής σύνδεσης με την Τουρκία με τα ημερόπλοια, επισημαίνοντας ότι από τη στιγμή που υπάρχει σύνδεση με τα κρουαζιερόπλοια θα πρέπει να λυθεί και το συγκεκριμένο πρόβλημα.

Ο Μάνος Κόνσολας έθεσε το ζήτημα ενός νέου δρομολογίου στη γραμμή Πειραιά – Σαντορίνης – Κάσου – Καρπάθου – Ρόδου, με επταετή σύμβαση, που να μειώνει θεαματικά το χρόνο του δρομολογίου Πειραιά – Κάρπαθο στις 11 ώρες. Ο Υπουργός, κ. Πλακιωτάκης δεσμεύτηκε ότι θα εκκινήσει τις σχετικές διαδικασίες εντός του 2022.

Ρίξτε μία Ματιά

Pin It on Pinterest