“Νέος αναπτυξιακός νόμος για την Ελλάδα της δημιουργίας και την ενίσχυση της νησιωτικής επιχειρηματικότητας”

«Η ανάπτυξη της Ελλάδας συνεχίζεται απρόσκοπτα με μια ακόμη νομοθετική πρωτοβουλία της Κυβέρνησης της Ν.Δ.» επισήμανε η Μίκα Ιατρίδη με αφορμή τη σημερινή ψήφιση από τη Βουλή του σχεδίου νόμου ««Αναπτυξιακός Νόμος – Ελλάδα Ισχυρή Ανάπτυξη».

Η αναπληρώτρια Γενική Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Ν.Δ., σημείωσε ότι ο νέος αναπτυξιακός νόμος δίνει ιδιαίτερη έμφαση και στη νησιωτική επιχειρηματικότητα με δεδομένο ότι περιλαμβάνει αύξηση των ποσοστών ενίσχυσης για τις νησιωτικές Περιφέρειες και ιδιαίτερα για την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, ενώ οι μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις θα απολαμβάνουν όλα τα είδη των ενισχύσεων.

Η βουλευτής Δωδεκανήσου επισήμανε ακόμη ότι με το νέο αναπτυξιακό νόμο απλοποιούνται οι διαδικασίες για όλους τους ενδιαφερόμενους, γεγονός στο οποίο συμβάλει και η θέσπιση των 13 καθεστώτων, θεματικού χαρακτήρα.

Για τα Δωδεκάνησα είναι σημαντικό ότι περιλαμβάνεται, προφανώς, ο Τουρισμός, αλλά είναι εξίσου σημαντική η ύπαρξη ξεχωριστής κατηγορίας που αφορά τις εναλλακτικές μορφές τουρισμού, στις οποίες έχουν συγκριτικό πλεονέκτημα τα Δωδεκάνησα, όπως, μεταξύ άλλων, ο τουρισμός υγείας και ευεξίας στην Κω και τη Ρόδο, ο αναρριχητικός τουρισμός στην Κάλυμνο και ο θρησκευτικός τουρισμός στην Πάτμο.

Περεταίρω, επισημαίνει η Μίκα Ιατρίδη, ο αναπτυξιακός νόμος προβλέπει σημαντικές ενισχύσεις και σε κατηγορίες όπως ο ψηφιακός και τεχνολογικός μετασχηματισμός επιχειρήσεων, η πράσινη μετάβαση, η υποστήριξη νέων επιχειρηματιών, η αγροδιατροφή, πρωτογενής παραγωγή, μεταποίηση γεωργικών προϊόντων και η αλιεία, τομείς βασικής δραστηριοποίησης των νησιωτών, αλλά και τομείς με εξαιρετικά περιθώρια ανάπτυξης. Κατηγορίες επιχειρήσεων που δεν εντάσσονται στις ρυθμίσεις αναμένεται να ενισχυθούν με χρηματοδοτικά εργαλεία εκτός αναπτυξιακού νόμου.

Καταλήγοντας, η βουλευτής Δωδεκανήσου σημείωσε ότι με τις ρυθμίσεις του νομοσχεδίου η Κυβέρνηση υλοποιεί με σχέδιο και συνέπεια την Ελλάδα της δημιουργίας και ενισχύει τη νησιωτική επιχειρηματικότητα.

Pin It on Pinterest