Κορονοϊός: Ιερέας και πιστοί ταμπουρώθηκαν σε εκκλησία της Ηλιούπολης για τη Θεία Λειτουργία

Η ελληνική κυβέρνηση έχει θέσει σε εφαρμογή μέτρα ώστε να περιορίσει την διασπορά του κορονοϊού στην χώρα μας.

Ανάμεσα σε αυτά, τόσο με απόφαση της εκκλησίας όσο και του ίδιου του πρωθυπουργού, είναι να τελούνται οι λειτουργίες χωρίς πιστούς.

Βέβαια ένας ιερέας αγνόησε τα μέτρα για τον κορονοϊό και έκανε κανονικά τη Θεία Λειτουργία σε εκκλησία της Ηλιούπολης, παρουσία πιστών.

Κάτοικος της περιοχής μίλησε στην εκπομπή «Μαζί σου» της Τατιάνας Στεφανίδου για όσα τραγελαφικά συνέβησαν σήμερα το πρωί.

«Κάναμε την καταγγελία γιατί χθες μας πήρε τηλέφωνο κάποιος περίοικος ότι ο ιερέας παρ όλες τις απαγορεύσεις και για τον Υμηττό και για την Εκκλησία, ήταν με πιστούς και έκανε Λειτουργία. Το πρωί ήρθε με άλλα δύο άτομα και άνοιξαν την εκκλησία. Είδαμε μετά ότι μπήκαν τουλάχιστον άλλα έξι άτομα μέσα στην εκκλησία. Όταν έφτασε η αστυνομία, βρήκε τον ιερέα και τους πιστούς κλειδωμένους μέσα στον ναό…».

Ο ιερέας Στυλιανός Καρπαθίου τέλεσε κανονικά τη λειτουργία στο παρεκκλήσι του Προφήτη Ηλία, αψηφώντας όχι μόνον μία, αλλά δύο απαγορεύσεις: και αυτή της Λειτουργίας με πιστούς και της εισόδου στον Υμηττό, η πρόσβαση στον οποίο έχει απαγορευθεί.