Καμμένος: “Όποιος θέλει να φύγει, να το κάνει τώρα” – Αιχμές για την Μίκα Ιατρίδη

Ομιλία του προέδρου των ΑΝ.ΕΛ. στη σκιά των αποχωρήσεων Καπερνάρου και ιατρίδη

Με την επικείμενη εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας συνέδεσε την αποχώρηση από τους Ανεξάρτητους Έλληνες των δύο βουλευτών Βασίλη Καπερνάρου και Μίκας Ιατρίδη, ο Πάνος Καμμένος, μιλώντας σήμερα ενώπιον της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος.

Κατά τη συνεδρίαση, πρόεδρος των ΑΝ.ΕΛ. ανέφερε πως «όποιος θέλει να φύγει, όποιος έχει εξαγοραστεί από τη ΝΔ για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας ή όποιος φοβάται ότι δεν θα επανεκλεγεί με τους ΑΝΕΛ, να σηκωθεί να φύγει τώρα».

Σύμφωνα με πληροφορίες του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων, έκανε λόγο για «αποστασία» και χαρακτήρισε «ενορχηστρωμένο και σχεδιασμένο» το γεγονός των αποχωρήσεων, ενώ άφησε αιχμές για τη συμπεριφορά της Μίκας Ιατρίδη κατά την προεκλογική περίοδο, λέγοντας ότι δεν προσπάθησε να βοηθήσει το κόμμα και τους υποψηφίους ευρωβουλευτές στην περιφέρειά της.

Ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων τόνισε επίσης, με έμφαση, ότι η θέση του κόμματος έναντι της εκλογής του ΠτΔ είναι σαφής, και δεν πρόκειται να ψηφιστεί κανένας υποψήφιος, προκειμένου να προκληθούν εκλογές, και πρόσθεσε:

«Ισχύει η δήλωση του Τέρενς Κουίκ ότι εμείς δεν θα γίνουμε η Πολιτική Άνοιξη του 1995» είπε ο κ. Καμμένος. Κατά τις ίδιες πληροφορίες, στη συνεδρίαση δύο βουλευτές φέρονται να εξέφρασαν τις επιφυλάξεις τους, υποστηρίζοντας ότι ίσως θα ήταν σκοπιμότερο να αναμένει το κόμμα τα ονόματα των υποψηφίων, (αναφέρθηκε μάλιστα και το όνομα του Κώστα Καραμανλή ως πιθανού υποψηφίου) και να εξετάσει μετά τη στάση του κάτι που ο κ. Καμμένος απέρριψε κατηγορηματικά, λέγοντας ότι ο βασικός στόχος είναι να αλλάξει η κυβέρνηση μέσω της πρόκλησης εκλογών».

Επίσης, ειπώθηκε από βουλευτές ότι ίσως θα ήταν καλύτερο να αναμένουν και τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ τότε, κάτι που επίσης απέρριψε κατηγορηματικά ο κ. Καμμένος, λέγοντας: «Δεν μας ενδιαφέρει τι θα κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ, εμείς δεν είμαστε ουρά κανενός».

Τέλος, σύμφωνα με πληροφορίες από στενό συνεργάτη του κ. Καμμένου, στους Ανεξάρτητους Έλληνες το προσεχές διάστημα θα υπάρξουν προσχωρήσεις ανεξάρτητων βουλευτών, καθώς και συνεργασία με δύο μικρά κόμματα, «από τον ευρύτερο δημοκρατικό- πατριωτικό χώρο» αλλά αυτό θα συζητηθεί και θα τεθεί προς έγκριση στο προσεχές Εθνικό Συμβούλιο που θα συνεδριάσει στις 14 και 15 Ιουνίου.

Κουίκ: Χωρίς πολιτικά επιχειρήματα οι αποχωρήσεις

Νωρίτερα, πριν από την ολοκλήρωση της συνεδρίασης, ο εκπρόσωπος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Τέρενς Κουίκ, διάβασε ανακοίνωση του κόμματος, σύμφωνα με την οποία, οι βουλευτές των ΑΝ.ΕΛ. εξέφρασαν «την ομόφωνη στήριξη του αγώνα του κινήματος με βάση τις ιδρυτικές αρχές και το κυβερνητικό πρόγραμμα που έχει εγκριθεί από το συνέδριο».

Παράλληλα, διατυπώνονται αιχμές για τα κίνητρα της πρόσφατης αποχώρησης των δύο βουλευτών, και εκφράστηκε ομόφωνα «η απορία για ποιον λόγο οι δύο συνάδελφοι που αποχώρησαν και μάλιστα χωρίς πολιτικά επιχειρήματα, να σπεύσουν να εκδηλώσουν αιφνιδιαστικά αυτή την απόφασή τους την ώρα που θα μπορούσαν να εκφραστούν στο επερχόμενο Εθνικό Συμβούλιο» και τέλος γίνεται λόγος για ενδυνάμωση των Ανεξάρτητων Ελλήνων «που δεν μπορεί να ανακόψει η οποιαδήποτε μεθόδευση που εκδηλώνεται».

πηγή: newsbeast.gr

Pin It on Pinterest