Κακοκαιρία: Πολλά προβλήματα στο μεγαλύτερο τμήμα της χώρας

Σαρωτικό είναι το πέρασμα της κακοκαιρία σε αρκετές περιοχές, προκαλώντας αρκετά προβλήματα, με τη Δυτική Ελλάδα να βρίσκεται στο επίκεντρο.

Υπερχείλισε ο Αχέροντας

Η Ήπειρος δοκιμάζεται από το πρωί του Σαββάτου λόγω της κακοκαιρίας, καθώς υπερχείλησε ο Αχέροντας, ενώ στα όριά του βρίσκεται κι ο Καλαμάς.

Για το λόγο αυτό σε κατάσταση συναγερμού τίθενται οι οικισμοί γύρω από τον Αχέροντα, ενώ η κατάσταση στον Καλαμά φαίνεται να είναι ελεγχόμενη.

Εκκενώθηκε προληπτικά ο οικισμός Καμαρετσέικα στο Ζευγαράκι Αγρινίου

Σε προληπτική εκκένωση του οικισμού Καμαρετσέικα στο Ζευγαράκι προχώρησε ο Δήμος Αγρινίου λόγω της απότομης ανόδου της στάθμης των υδάτων στη λίμνη Λυσιμαχεία που προκάλεσε η κακοκαιρία.

«Με απόφαση του Δημάρχου Αγρινίου Γιώργου Παπαναστασίου εκκενώνεται προληπτικά ο οικισμός Καμαρετσέικα Ζευγαρακίου λόγω της ανόδου της στάθμης του νερού στη λίμνη Λυσιμαχεία», αναφέρει η σχετική ανακοίνωση.

Φουσκώνει επικίνδυνα ο Πηνειός

Σε επικίνδυνα επίπεδα έχει ανέβει η στάθμη του Πηνειού ποταμού στο Διαλεκτό Τρικάλων, με τη βροχή να συνεχίζεται με αμείωτη ένταση.

Σύμφωνα με το trikalavoice.gr, συνεργεία της Περιφερειακής Ενότητας Τρικάλων με επικεφαλής τον ίδιο τον αντιπεριφερειάρχη Χρήστο Μιχαλάκη βρίσκονται σε επιφυλακή κατά μήκος του ποταμού έτσι ώστε να αποφευχθεί ο, ορατός, κίνδυνος υπερχείλισης. Σε επιφυλακή βρίσκεται και η πολιτική προστασία του Δήμου Τρικκαίων καθώς και ο Ληθαίος ποταμός αρχίζει να φουσκώνει επικίνδυνα.

Πλημμύρισε η παραλιακή στο Ρίο

Προβλήματα έχουν προκληθεί από τα έντονα καιρικά φαινόμενα που επικρατούν στο Ρίο, όπου η θάλασσα βγήκε στον δρόμο που πλημμύρισε για ακόμη μία φορά. Ο δρόμος έχει κλείσει αφού η κίνηση είναι αδύνατη.https://player.glomex.com/integration/1/iframe-player.html?integrationId=eexbs16kunxjoz6&playlistId=v-cgccrsm9xl09-sf

Χωρίς ρεύμα το κέντρο της Κέρκυρας

Διακοπή ρεύματος σημειώθηκε σε αρκετες περιοχές στο κέντρο της Κέρκυρας λόγω βλάβης σε καλώδιο στην οδό Κύπρου. Τα συνεργεία εργάζονται για την αποκατάσταση.

Επιπλέον, πολλές περιοχές του κεντρικού Δήμου βρίσκονται χωρίς ηλεκτροδότηση για πολλές ώρες.

Τα προβλήματα ηλεκτροδότησης είναι πολλά και εκτεταμένα, καθώς λόγω των ισχυρότατων ανέμων έχουν προκληθεί βλάβες στο δίκτυο ηλεκτροδότησης.https://player.glomex.com/integration/1/iframe-player.html?integrationId=eexbs16kunxjoz6&playlistId=v-cgccin2q0e8x-sf

Πλημμύρες στην Εύβοια

Μέχρι τις αυλές των σπιτιών και των καταστημάτων στα Νέα Στύρα έφτασαν τα νερά του Νότιου Ευβοϊκού κόλπου από τους ισχυρούς ανέμους εντάσεως 9 μποφόρ που πνέουν στην Εύβοια.

Οι ισχυροί άνεμοι ανέβασαν τη στάθμη του νερού και έτσι η θάλασσα κάλυψε το παραλιακό δρόμο στα Νέα Στύρα, όπου η κυκλοφορία γινόταν με μεγάλη δυσκολία. Οι δυνατοί άνεμοι και το κύμα έβγαλαν πέτρες και χαλίκια από τη θάλασσα τα οποία έχουν «πνίξει» τον δρόμο. Συνεργεία του Δήμου Καρύστου έσπευσαν στο σημείο για να καθαρίσουν το δρόμο από τα φερτά υλικά.

Χιόνια σε Γρεβενά και Φλώρινα

Την ίδια ώρα, πυκνή χιονόπτωση σημειώθηκε στη Σαμαρίνα στα Γρεβενά αλλά και στο Νυμφαίο Φλώρινας.

Pin It on Pinterest