Ισχυροί άνεμοι και ψύχρα σήμερα στη Ρόδο και τα Δωδεκάνησα

Σταδιακή βελτίωση θα παρουσιάσει ο καιρός την Τετάρτη στο νησί της Ρόδου και τα Δωδεκάνησα με την αστάθεια των τελευταίων ημερών να μας αποχαιρετά οριστικά επιτέλους.

Αναλυτικά για την Ρόδο

Αν εξαιρέσουμε τις νυχτερινές ώρες και μέχρι τα ξημερώματα που θα υπάρχει πολύ μικρή πιθανότητα για κάποια ασθενή φαινόμενα στα νοτιοδυτικά του νησιού μας ο καιρός θα παρουσιάζει γρήγορη βελτίωση άπω το πρωί.

Ετσι απο της πρωινές ωρες θα κυριαρχήσει η ηλιοφάνεια με τα σύννεφα σταδιακά να απομακρύνονται απο το νησί.

Οι όποιες αραιές νεφώσεις θα επικεντρώνονται στα απέναντι Τούρκικα παράλια και δεν θα μας απασχολήσουν πλέον.

Το 24 ώρο αναμένεται να κλείσει υπέροχα με τον ουρανό να είναι ξάστερο. Η διαύγεια και η ορατότητα θα βρεθούν σε πολύ υψηλότατα επίπεδα.

Ενα σημαντικό στοιχείο θα έιναι η ενίσχυση των ανέμων βόρειων διευθύνσεων που αρχικά θα φτάνουν τα 6-7 μποφόρ ενω προς το απόγευμα θα  φτάσουν πολύ πρόσκαιρα και τα 8.

Στο καρπάθιο θα είναι 7-8 μποφόρ καθόλη την διάρκεια της ημέρας.

Άλλο ένα σημαντικό γεγονός που θέλουμε να τονίσουμε είναι η αισθητή πτώση της θερμοκρασίας κυρίως τις νυχτερινές ώρες και έτσι στην πόλη θα κυμανθεί απο 8°C έως 15°C βαθμούς στα κεντρικά απο 6°C έως 13°C και στα νότια απο 8°C έως 15°C βαθμούς.

Να επισημάνουμε πως στα ημιορεινά και σε περιοχές με την γνωστή τοπικότητα θα είναι έως και 2 βαθμόυς χαμηλότερη.

Η υγρασία απο 50 μέχρι 77%.

Δωδεκάνησα

Οσο αφορά τα υπόλοιπα νησιά του νομού μας στα κεντρικά και βόρεια η βελτίωση θα ειναι φανερή ήδη απο τα ξημερώματα και η ηλιοφάνεια ολοήμερη.

Στην Κάρπαθο και την Κάσο πέρα απο καποιές πιθάνες βροχούλες εως τα ξημερώματα δεν αναμένεται συνέχεια στα φαινόμενα καθώς και εκεί η βελτίωση θα ειναι άμεση.

Οι θερμοκρασίες στα κεντρικά και βόρεια απο 6°C έως 14°C βαιθμούς και στα νότια απο 8°C έως 15°C βαθμούς.

Άνεμοι 6-7 μποφόρ στα κεντρικά και βόρεια νησια και 7-8 στα νότια νησιά μας απο βόρειες διεθύνσεις.

Τα στοιχεία δείχνουν πως μέχρι το τέλος της εβδομάδας θα έχουμε καλό καιρό με της θερμοκρασίες να παραμένουν ειδικά την νύχτα σε χαμηλά επίπεδα.

Να είσαστε όλοι καλά.

Γιάννης & Σταύρος

Κυκλώνας Ρόδου

Pin It on Pinterest