Αφάντου : Βράβευση συγχωριανών για την προσφορά τους στον πολιτισμό

Στην κατάμεστη αίθουσα του καφέ Venue στο Άφαντου έγινε το Σάββατο 8 Μαρτίου μια ιδιαίτερα συγκινητική τελετή βράβευσης συμπολιτών μας που διαμένουν στο Άφαντου και που σε διάρκεια αρκετών χρόνων έχουν προσφέρει ιδιαίτερα στα θέματα πολιτισμού, λαογραφίας και των τοπικών παραδόσεων του τόπου μας. Τα άτομα που από την διοίκηση του «Σύλλογος Πολιτισμού και Περιβάλλοντος Άφαντου» τιμήθηκαν με πλακέτα Τιμής Ένεκεν είναι ο συνταξιούχος Δάσκαλος, κ. ΦΩΤΑΡΑΣ ΜΙΧΑΗΛ, η γνωστή κυρία της τοπικής μας παράδοσης ΜΠΑΡΜΠΑΛΗ ΦΛΩΡΑ, ο συνταξιούχος Λαογράφος κ. ΣΗΦΟΠΟΥΛΟΣ ΤΣΑΜΠΙΚΟΣ, ο συνταξιούχος Δάσκαλος κ. ΜΠΑΚΙΡΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ και ο 92-χρονος χορευτής παραδοσιακών χορών του τόπου μας κ. ΠΑΥΛΟΥΣ ΣΤΑΜΑΤΙΟΣ. γνωστός και ως Παπαουζο. Στην βράβευση παρευρέθηκαν και πάρα πολλά μέλη του συλλόγου όπου τίμησαν και χειροκρότησαν τους βραβευμένους και σεβαστούς συμπολίτες μας.

Λόγο του ότι η 8η Μαρτίου είναι και η παγκόσμια ημέρα της γυναίκας, τα μέλη του Δ. Σ. του συλλόγου μοίρασαν μέσα σε όμορφο περιτύλιγμα, κόκκινα τριαντάφυλλα σε όλες τις παρευρισκόμενες γυναίκες προσφορά της Ανθοπώλου κ. Μαλωνα Μαρίας. Όπως μας δήλωσε ο Πρόεδρος του συλλόγου Κοινωνικός Λειτουργός, Γιώργος Νικολής « Για τον νεοσύστατο σύλλογο μας είναι μεγάλη και συγκινητική η βράβευση των συνδημοτών μας. Η μακροχρόνια προσφορά τους στα θέματα πολιτισμού και παραδόσεων του τόπου μας είναι τεράστια και ανεκτίμητη και εμείς σαν σύλλογος το λιγότερο που θα μπορούσαμε να κάνουμε ως σεβασμό προς το μεγάλο έργο τους είναι να τους βραβεύσουμε με τιμητική πλακέτα για αυτήν την τεράστια προσφορά τους στον πολιτισμό και τις παραδόσεις του τόπου μας. Μια προσφορά τους η οποία ακόμα δεν έχει τελειώσει αφού μέχρι σήμερα είναι ενεργοί η γράφοντας βιβλία η συμμετέχοντες στα πολιτιστικά δρώμενα του τόπου μας.

Η βράβευση των σεβαστών αυτών συνδημοτών μας δεν είναι η μόνη δραστηριότητα του νεοσύστατου μας συλλόγου. Μια ημέρα πριν την ως άνω βράβευση, στις 7 Μαρτίου ο σύλλογος μας παρέλασε στην πλατεία Άφαντου με το λάβαρο και την σημαία του συλλόγου πλαισιωμένη από αρκετά παιδιά ντυμένα με παραδοσιακές στολές μαζί με το αντρικό και γυναικείο χορευτικό συγκρότημα του συλλόγου μας όπου και χόρεψαν παραδοσιακούς χορούς σκορπίζοντας υπερηφάνεια και συγκίνηση στους άφαντενους που παρακολουθούσαν την παρέλαση. Το Σάββατο 8 Μαρτίου το χορευτικό μας συγκρότημα παρευρέθηκε και χόρεψε παραδοσιακούς χορούς στο ημίχρονο του φιλανθρωπικού αγώνα μεταξύ των βετεράνων της Α.Ε.Ρ.Α. και της Α.Ε.Κ. που έγινε στο γήπεδο Άφαντου στηρίζοντας με τον τρόπο μας αυτό τον φιλανθρωπικό σκοπό της διοργάνωσης.

Την Κυριακή 9 Μαρτίου ο σύλλογος πραγματοποίησε για τα μέλη του δωρεάν εκδρομή/προσκύνημα στην Παναγία την Υψενη και στην Παναγία την Σκιαδενη. Η μεταφορά μας έγινε με πούλμαν δωρεά/προσφορά στον σύλλογο από τον κ. Δρακιού Σωτήριο τον οποίο ευχαριστούμε και δημοσίως. Για το επόμενο διάστημα έχουμε και αρκετές άλλες εκδηλώσεις πολιτιστικού φιλανθρωπικού και περιβαλλοντικού περιεχομένου τις οποίες θα τις ανακοινώσουμε σύντομα».

Φωτογραφίες Γιώργος Νικολής

Ρίξτε μία Ματιά

Pin It on Pinterest