Στην ΕΡΑ Ρόδου και σε παιδικό σταθμό η Λίλα Καφαντάρη

 

Την συμπαράσταση στον αγώνα που συνεχίζουν να δίνουν οι εργαζόμενοι της ΕΡΑ στη Ρόδο, εξακολουθώντας να εκπέμπουν το πρόγραμμά τους, εξέφρασε η υποψήφια Περιφερειάρχης της ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ Λίλα Καφαντάρη, σε συνάντηση που είχε μαζί τους, μαζί με τον υποψήφιο Αντιπεριφερειάρχη Δωδεκανήσου, Λουκά Κωτσαδάμ και υποψήφιους συμβούλους σε Δήμο και Περιφέρεια. Σε συνέντευξη που ακολούθησε με τους δημοσιογράφους στο στούντιο της ΕΡΑ, η Λίλα Καφαντάρη ανέλυσε το αισιόδοξο, ανατρεπτικό, ελπιδοφόρο μήνυμα του ΚΚΕ, που βασίζεται στη ρεαλιστική πρόταση του ΚΚΕ για άλλο δρόμο ανάπτυξης που εξυπηρετεί πραγματικά τις ανάγκες του λαού.

Στη συνέχεια επισκέφθηκε τους εργαζόμενους στον Παιδικό Σταθμό της Ανάληψης, όπου σχεδόν όλοι οι υπάλληλοι απασχολούνται μέσω προγραμμάτων του ΕΣΠΑ, εγκλωβισμένοι σε εργασιακή ομηρία εδώ και 12 χρόνια. Τους κάλεσε να τιμωρήσουν αυτούς που φταίνε για την κατάσταση που βιώνουν, να συνεχίσουν τον αγώνα τους μαζί με το ΚΚΕ για μόνιμη και σταθερή δουλειά, στελέχωση των παιδικών σταθμών με το απαραίτητο μόνιμο προσωπικό.

Η περιοδεία συνεχίστηκε στους χώρους , όπου για πρώτη φορά οι εργαζόμενοι πήραν το θάρρος και ήρθαν αντιμέτωποι με την εργοδοσία και το κράτος της, απεργώντας την περασμένη Κυριακή ενάντια στην κατάργηση της Κυριακάτικης Αργίας. Η δική τους στάση, τόνισε η Λίλα Καφαντάρη έγινε παράδειγμα για όλους τους εργαζόμενους , και η νίκη θα έρθει όταν ακολουθήσουν οργανωμένα-ενωμένα και με ταξική αλληλεγγύη ακόμα περισσότεροι εργαζόμενοι. Οι υπάλληλοι στα HΟNDOSCENTER, αλλά και στα SEPHORA έδειξαν το δρόμο. Η ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ στηρίζει τους λαϊκούς αγώνες, ενθαρρύνει τους εργαζόμενους να εμπιστευτούν οι ίδιοι τις δυνάμεις τους, να δείξουν το μπόι τους, να χειραφετηθούν και τα ψεύτικα διλήμματα κυβέρνησης, ΕΕ και των κομμάτων της διαχείρισης.

Να χειραφετηθούν από την τρομοκρατία που εξαπέλυσε επί τόπου η εργοδοσία στα SEPHORA, προσπαθώντας να βάλει εμπόδια στην επίσκεψη της Λίλας Καφαντάρη και των υποψηφίων της ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ στο κατάστημα και να συνομιλήσει με τους εργαζόμενους. Έφτασαν στο σημείο να καλέσουν την αστυνομία, αποδεικνύοντας ότι είναι αποφασισμένη δια πυρός και σιδήρου να περάσει το μαύρο σκοτάδι στους εργαζόμενους, ν’αποτραπεί κάθε αντίσταση στο μισθό των 400 ευρώ, στη δουλειά 352 μέρες το χρόνο, στη σύγχρονη δουλεία που έχει ανάγκη η ανταγωνιστικότητα των επιχειρήσεών τους. Η προσπάθεια αυτή έπεσε στο κενό.

Είναι σημαντικό, να βγάλουν οι εργαζόμενοι συμπεράσματα. Να καταφέρουν δυνατό πλήγμα στα κόμματα του ευρωσυμβιβασμού και στις παρατάξεις που στηρίζουν. Να δυναμώσουν τη δική τους φωνή στηρίζοντας παντού το ψηφοδέλτιο που στηρίζει το ΚΚΕ. Το κόμμα που είναι πάντα δίπλα στις αγωνίες τους και στους αγώνες τους.

 

Pin It on Pinterest