Ο Πανορμίτης Μοσκιού για το υβριδικό σύστημα αφαλάτωσης με ανεμογενήτρια

Ο υποψήφιος Δήμαρχος Σύμης Πανορμίτης Μοσκιού, συνεχίζει τις εμπεριστατωμένες αποκαλύψεις για την κακή διαχείριση επενδύσεων του Δήμου και της ΔΕΥΑΣ, στην ιστοσελίδα του συνδυασμού του (www.panormitis.com).

Έγινε προμήθεια ενός υβριδικού συστήματος αφαλάτωσης με ανεμογεννήτρια, που κόστισε 1.940.000,00 με ιδία συμμετοχή του Δήμου Σύμης και της ΔΕΥΑΣ της τάξης των 1.060.000,00 ευρώ που κατεβλήθη με δάνεια από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων. Το παράδοξο είναι ότι ενώ ο Δήμος χρεωνόταν 1 εκατομμύριο σε δάνεια για να κατασκευάσει μία μονάδα που θα παρήγαγε με βάση -αισιόδοξες εκτιμήσεις των προμηθευτών- το 1/3 της ετήσιας ανάγκης του νησιού, την ίδια στιγμή οι ιθύνοντες γνώριζαν ότι γίνονταν διαδικασίες ώστε το κράτος να πληρώσει σχεδόν πλήρως την εγκατάσταση 2-3 συμβατικών μονάδων αφαλάτωσης που θα υπερκάλυπταν την ετήσια ζήτηση νερού!

Η επένδυση ωστόσο υλοποιήθηκε και σήμερα δεν λειτουργεί, μετά την πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στην εγκατάσταση, τον Μάιο του 2011 –με επίσημη ανακοίνωση στον τύπο του τότε προέδρου της ΔΕΥΑΣ. Για να δικαιολογηθούν τα αδικαιολόγητα, παρουσιάστηκε η «ιδέα» η ανεμογεννήτρια να διασυνδεθεί με τη ΔΕΗ «ώστε να αποφέρει και έσοδα στο Δήμο» κατά τη ρήση του απερχόμενου Δημάρχου. Δεν έγινε καμία ενέργεια από την απερχόμενη δημοτική αρχή για να επισκευαστεί και να λειτουργήσει η εγκατάσταση η οποία και απαξιώθηκε, ενώ ο κόσμος βρίσκεται στο σκοτάδι για την τύχη της επένδυσης.

Απαιτούμε να κληθεί ο προμηθευτής να επισκευάσει με ίδιες δαπάνες την εγκατάσταση. Εφόσον αυτός αρνηθεί να το κάνει αυτεπάγγελτα, τότε να διερευνηθεί τυχόν νομική εμπλοκή με τον προμηθευτή ώστε να υποχρεωθεί να την επισκευάσει και να την λειτουργήσει. Είναι επιτακτική ανάγκη η επένδυση του συμιακού πολίτη να αποσβέσει την αξία της και όχι να πληρώνουμε άσκοπα εκατομμύρια ευρώ σε δάνεια.

Από ότι φαίνεται, φτάσαμε στην πηγή αλλά δεν ήπιαμε τελικά νερό…  «ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ ΣΥΜΗ – ΑΞΙΖΟΥΜΕ ΚΑΛΥΤΕΡΑ».

Pin It on Pinterest