Λύνεται το θέμα της ΕΤΑΙΠΡΟΦΥΚΑ και της τμηματικής καταβολής του βεβαιωμένου Δημοτικού Φόρου (ΔΗ.ΦΟ.ΔΩ.).

Παρέμβαση του Βουλευτή Δωδεκανήσου κ. Βασίλη Α. Υψηλάντη στην Επιτροπή Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης. Λύνεται το θέμα της ΕΤΑΙΠΡΟΦΥΚΑ και της τμηματικής καταβολής του βεβαιωμένου Δημοτικού Φόρου (ΔΗ.ΦΟ.ΔΩ.).

______________________________________________________________________

Ψηφίστηκε σήμερα από την Επιτροπή Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης το νομοσχέδιο του Υπουργείου Εσωτερικών «Επείγουσες ρυθμίσεις αρμοδιότητας Υπουργείου Εσωτερικών».

Με παρέμβασή του ο Βουλευτής Δωδεκανήσου κ. Βασίλης Α. Υψηλάντης έθεσε όλα τα ζητήματα που απασχολούν τον Δήμο της Ρόδου και τους νησιωτικούς δήμους.

Το νομοσχέδιο ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία από την Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ. Η ρύθμιση για την ΕΤΑΙΠΡΟΦΥΚΑ υπερψηφίστηκε, ενώ προβληματισμοί διατυπώθηκαν από διάφορα κόμματα για το θέμα του ΠΡΟΤΟΥΡ.

Στην ολομέλεια αναμένονται απαντήσεις για τον τρόπο ρύθμισης των βεβαιωμένων οφειλών από τον δημοτικό φόρο (ΔΗ.ΦΟ.ΔΩ) και για άλλα ζητήματα που απασχολούν τους νησιωτικούς δήμους. Σχετικά με την μίσθωση των δημοτικών ακινήτων υπάρχει θετική προσέγγιση από το Υπουργείο Εσωτερικών, δεν έχει όμως ακόμα οριστικοποιηθεί ο τρόπος επίλυσης του θέματος.

Η πρώτη συζήτηση του νομοσχεδίου στην ολομέλεια θα διεξαχθεί την Πέμπτη και θα ψηφιστεί την ερχόμενη Τρίτη από την Βουλή των Ελλήνων.

Pin It on Pinterest