Ρόδος: Υπέροχες παραλίες για όλες τις προτιμήσεις

Αυτό που χαρακτηρίζει τις υπέροχες παραλίες της Ρόδου, είναι η μοναδική ποικιλία τους… που ικανοποιεί ακόμα και τον πιο απαιτητικό επισκέπτη.

Στο νησί των Ιπποτών βρίσκεις βοτσαλωτές παραλίες με μήκος πολλών χιλιομέτρων, μικρούς κόλπους και ορμίσκους, αλλά και παραλίες με χρυσή άμμο.

Η ποικιλία αυτή σε συνδυασμό με την καθαρότητά τους και τη διαύγεια των νερών τους, έχουν κάνει τις παραλίες της Ρόδου παγκοσμίως γνωστές και εξαιρετικά δημοφιλείς.

Είναι χαρακτηριστικό ότι πάνω από 35 παραλίες της Ρόδου βραβεύονται κάθε χρόνο από το πρόγραμμα «Γαλάζιες Σημαίες της Ευρώπης», για την ασφάλεια και την οργάνωση τους.

Όποιες και αν είναι οι προτιμήσεις και οι επιθυμίες σας, κοσμοπολίτικη ατμόσφαιρα, διασκέδαση για όλη την οικογένεια, δράση και θαλάσσια σπορ, ή ηρεμία και επιστροφή στην φύση, είναι σίγουρο ότι στην Ρόδο θα βρείτε την ιδανική παραλία για σας και θα την λατρέψετε!

Οι παραλίες στην πόλη της Ρόδου με τα καταγάλανα καθαρά νερά τους, είναι ιδιαίτερα δημοφιλείς και με την άριστη οργάνωση τους καλύπτουν και τους πλέον απαιτητικούς επισκέπτες της.

Στις παραλίες της Καλλιθέας και το Φαληράκι το γαλανό της θάλασσας σμίγει με τη χρυσαφένια άμμο.

Εκατοντάδες τουρίστες έρχονται καθημερινά για να κολυμπήσουν και να χαρούν τον λαμπρό ήλιο ή να διασκεδάσουν κάνοντας θαλάσσια σπορ.

Οι κλειστοί κολπίσκοι της Kαλλιθέας, του Λαδικού και του Άντονι Kουίν, με τα πεντακάθαρα νερά και τις βραχώδεις ακτές τους, είναι από τις ωραιότερες μικρές παραλίες του νησιού.

Οι οργανωμένες παραλίες της Ιξιάς με τις πολυτελείς μεγάλες ξενοδοχειακές μονάδες αλλά και οι παραλίες της Ιαλυσού, φιλοξενούν χιλιάδες κόσμου – παραθεριστές, συνέδρους και επιχειρηματίες που συρρέουν εδώ κάθε εποχή του χρόνου, συνδυάζοντας εργασία και διακοπές.

Αποτελούν επίσης αγαπημένο προορισμό όσων ασχολούνται με wind surfing, καθώς διαθέτουν οργανωμένες σχολές για κάθε επίπεδο.

Στον κόλπο των Κολυμπίων, τα υπερσύγχρονα ξενοδοχεία και οι απέραντες ακτογραμμές μαγευτικής αμμουδιάς αποτελούν παράδεισο για τις οικογένειες με μικρά παιδιά.

Η απέραντη παραλία Αφάντου με τα οργανωμένα θαλάσσια σπορ, τις εξαιρετικές ταβέρνες αλλά και το γήπεδο γκολφ της Ρόδου είναι μια άλλη μια αγαπημένη επιλογή των επισκεπτών.

Η παραλία «Τσαμπίκα» στον Αρχάγγελο, στη σκιά του απόκρημνου βράχου με το μοναστήρι της Παναγιάς, είναι ένας από τους πιο όμορφους όρμους στο νησί.

Κάτω από τη μαγευτική ακρόπολη της Λίνδου, οι επισκέπτες της περιοχής απολαμβάνουν τα διάφανα και αβαθή νερά σε ένα κοσμοπολίτικο περιβάλλον

Πολυσύχναστες ή περισσότερο ερημικές, με βότσαλο ή άμμο, κάθε μία με ξεχωριστό χαρακτήρα, αλλά όλες με κρυστάλλινα νερά, οι παραλίες της νότιας Ρόδου προσφέρονται για ηρεμία, ηλιοθεραπεία αλλά και θαλάσσια σπορ.

Στο νοτιότατο άκρο του νησιού, στο Πρασονήσι, οι θάλασσες συχνά σμίγουν καλύπτοντας τη στεριά και δημιουργώντας σπάνιας φυσικής ομορφιάς εικόνες.

Το Πρασονήσι, όπου θα βρει κανείς ενοικιαζόμενα δωμάτια και παραλιακές ταβέρνες, αποτελεί έναν πραγματικό παράδεισο για τους windsurfers και τους kitesurfers, καθώς ο άνεμος πάντα φυσά σε μια από τις δίδυμες παραλίες του.

Είναι διεθνώς το γνωστότερο φυσικό σημείο για τους θιασώτες των θαλάσσιων σπορ έντονης δράσης.

Πηγή : real.gr

Pin It on Pinterest