Ηλιοφάνεια την ημέρα σήμερα στη Ρόδο, βροχές το βράδυ

Η  κακοκαιρία που ξεκίνησε από το Σαββάτο και σαν κύριο χαρακτηριστικό έχει τα ξαφνικά και συνεχή ξεσπάσματα μικρής διάρκειας θα κάνει ένα μικρό διάλειμμα μέχρι τουλάχιστον το απόγευμα της Τρίτης στο νησί της Ρόδου δίνοντας έτσι στους κατοίκους μια ανάσα.

Αναλυτικά

Η βροχές τα ξημερώματα που θα εντοπίζονται και πάλι σε ακαθόριστα σημεία της νήσου καθώς περιμένουμε να έχουμε όμβρους πλέον και όχι μέτωπα σταδιακά θα σταματούν.
Με το πρώτο φως της ημέρας θα έχουν σταματήσει εντελώς και τα σύννεφα θα γίνονται πιο αραιά βοηθώντας έτσι τον ήλιο να ζεστάνει την ατμόσφαιρα.
Πάνω κάτω σε αυτό το μοτίβο αναμένουμε να κινηθεί η μέρα με μεγάλα ανοίγματα στον ουρανό αλλά και τοπικές συννεφιές ανά διαστήματα.
Η πιθανότητα βροχής θα είναι σχεδόν ανύπαρκτη.
Από το μεσημέρι και μετά όμως περιμένουμε τα σύννεφα να μαζεύονται εκ νέου κοντά στο νησί και σταδιακά θα καλύψουν το μεγαλύτερο κομμάτι του το απόγευμα.
Έτσι της βραδυνές ώρες θα έχουμε οριστική παύση διαλείμματος και έναρξη βροχών κυρίως στην βορειοδυτική πλευρά του νησιού με γρήγορη εξάπλωση σε όλα τα τμήματα.
Αναμένεται να περάσουμε στην αλλαγή της ημέρας με βροχές που συνεχώς θα εντείνονται με αποτέλεσμα τα ξημερώματα της Τετάρτης να έχουμε ισχυρά φαινόμενα με βροχές και καταιγίδες που θα συνοδεύονται από ηλεκτρικές εκκενώσεις.
Μεγάλη η πιθανότητα και χαλαζοπτώσεων.

Η θερμοκρασία σε πολύ μικρή περαιτέρω πτώση θα κυμανθεί στην πόλη από  9°C έως 13°C βαθμούς στα κεντρικά από 7°C έως 11°C και στα νότια από 10°C έως 14°C βαθμούς.

Οι άνεμοι μέχρι το πρωί θα πνέουν ασθενείς μέχρι 4 μποφόρ απο Βορειοδυτικές κατευθύνσεις στρεφόμενοί απο το μεσημέρι σε Δυτικούς και αργότερα Νοτιοδυτικούς με την ένταση τους σταδιακά να αυξάνεται και να ακουμπάει της βραδυνές ώρες τα 7 μποφόρ.

Η υγρασία το μεσημέρι στο 60% και την νύχτα κοντα στο 90%.

Για την νέα επιδείνωση που θα παρουσιάσει ο καιρός απο το βράδυ της Τρίτης θα δούμε τα στοιχεία και η αυριανή πρόγνωση μας θα βγεί το απόγευμα για να γνωρίζεται τα πάντα γρήγορα και όσο το δυνατόν ποιό αξιόπιστα.

Να είσαστε όλοι καλά.

Γιάννης & Σταύρος

Κυκλώνας Ρόδου

Pin It on Pinterest