Ροδίτες φοιτητές σε ένα μεγαλεπήβολο εγχείρημα για να αλλάξουν την Ρόδο ! REDESIGN RHODES !

Δυο φοιτητές από την Ρόδο με κύριο γνώμονα την αγάπη για τον τόπο τους αλλά και το αντικείμενο το οποίο επέλεξαν να μελετήσουν στις σπουδές τους ξεκίνησαν ένα μεγαλεπήβολο εγχείρημα το οποίο έχει σκοπό να αναδείξει τις πραγματικές αρχιτεκτονικές ομορφιές της Ρόδου, τις μεγάλες παραλείψεις που τις συνοδεύουν και τις προσδοκίες αυτών των χώρων.

Πρόκειται για τον Τσαμπίκο Παρασκευά και τον Άγγελο Χατζατόγλου, δυο νέους Ροδίτες, απόφοιτους των εκπαιδευτηρίων “Ροδίων Παιδεία”  οι οποίοι σπουδάζουν σε πολυτεχνικές σχολές του Βόλου και μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα κατόρθωσαν να οργανώσουν τα σχέδια τους, να συγκεντρώσουν τους άμεσα ενδιαφερόμενους και να θέσουν σε εφαρμογή ένα workshop που θα αφορά τον επανασχεδιασμό και την επανάχρηση περιοχών της Ρόδου. REDESIGN RHODES το όνομα αυτου.

Το συγκεκριμένο  workshop απευθύνεται κυρίως  σε φοιτητές πολυτεχνικών σχολών που τόπος μόνιμης κατοικίας του είναι η Ρόδος.  Δίνεται η ευκαιρία σε νέους ανθρώπους με φρέσκες, σύγχρονες  ιδέες, όρεξη, μεράκι και αγάπη για τον τόπο τους, το όμορφο νησί μας, να ενώσουν τις γνώσεις τους, ο καθένας στο αντικείμενο που ειδικεύεται, να συνεργαστούν και να παρουσιάσουν μια άκρως διαφορετική προσέγγιση για τον επανασχεδιασμό της Ρόδου που στο πέρασμα του χρόνου έχει αλλοιωθεί και να προσδώσουν σε αυτήν στοιχεία ιστορίας και πολιτισμού.

Το ομορφότερο κομμάτι της πρωτοβουλίας αυτής που αξίζει πολλά συγχαρητήρια είναι ότι οι αντιλήψεις τους και οι σκέψεις τους βρίσκονται σε πλήρη αρμονία, παρά την διαφορετικότητα των ατόμων, διότι ο σκοπός είναι κοινός και ανώτερος κάθε αντιπαράθεσης.

Το workshop θα πραγματεύεται  και θα μελετάει πέντε θέματα. 1) Το πάρκο της Νομαρχίας, 2) Νέα μορφή Κολοσσού, 3) Πάρκο Εθνικού Θεάτρου, 4) Οικονομοτεχνικές μελέτες και 5) Λογότυπα – Δημιουργία Γραμματοσειρών. Τα θέματα αυτά θα τα δουλέψουν πενταμελείς ομάδες φοιτητών που θα αποτελούνται από έναν Αρχιτέκτονα, έναν Πολιτικό μηχανικό, έναν Μηχανολόγο μηχανικό, έναν unnamed (1)Ηλεκτρολόγο μηχανικό και έναν γραφίστα. Οι οικονομολόγοι θα έχουν ξεχωριστό μελετητικό ρόλο αφότου ολοκληρωθεί η μελέτη που θα εκπονηθεί από την συνεργασία των υπολοίπων.

Η λεπτομερής προετοιμασία των μελετών θα διαρκέσει 7 ημέρες και στο τέλος θα πραγματοποιηθεί παρουσίαση των μελετών από τους φοιτητές στη Ρόδο , όπου θα παραβρίσκονται όλοι οι φορείς , σύλλογοι και αρμόδιες υπηρεσίες του νησιού. Οι φοιτητές μας οραματίζονται ότι το workshop αυτό θα αποτελέσει πηγή διαλόγου, προβληματισμού και αναθεώρησης δεδομένων καταστάσεων.

Η Ρόδος για ακόμα μια φορά πρωτοπορεί μέσα από μια δημιουργική μορφή επικοινωνίας, στην οποία οι φοιτητές της θα ενώσουν τις νέες εξελιγμένες μεθόδους τεχνικού – τεχνολογικού σχεδιασμού, τις διαφορές των επαγγελμάτων τους, βρίσκοντας κοινή συντεταγμένη για έναν και μοναδικό σκοπό, να αλλάξουν τα δεδομένα προς το καλύτερο. Στο δύσκολο αλλά αισιόδοξο εγχείρημα τους ευελπιστούν στην πλήρη συνεργασία επαγγελματιών και φορέων που θα πάει μπροστά τον τόπο μας.

Γιατί το όραμα έχει όνομα και είναι αυτό της νέας γενιάς που δεν παραδίδει αμαχητί τα όπλα…. !

rodosreport.gr

Pin It on Pinterest