Γλυπτά Παρθενώνα: «Δεν έχουμε πρόθεση να τα επιστρέψουμε» λέει το Βρετανικό Μουσείο

Το Βρετανικό Μουσείο έκανε γνωστό με δήλωσή τους πως δεν σκοπεύει να επιστρέψει τα γλυπτά του Παρθενώνα. Η επιστολή που στάλθηκε από τον Βρετανό υπουργό Πολιτισμού.

Σύμφωνα με τα βρετανικά Μέσα το Βρετανικό Μουσείο εμφανίστηκε για ακόμη μία φορά αντίθετο για την επιστροφή των γλυπτών του Παρθενώνα. Ο Telegraph δημοσίευσε μία επιστολή του υπουργού Πολιτισμού, Oliver Dowden, ο οποίος προειδοποιούσε μουσεία και γκαλερί, ότι θα χάσουν την κυβερνητική χρηματοδότηση αν αφαιρέσουν τα αντικείμενά τους.

«Η σημαντική υποστήριξη που λαμβάνετε από τον φορολογούμενο είναι η αναγνώριση του σημαντικού πολιτιστικού ρόλου που παίζετε για ολόκληρη τη χώρα», ανέφερε μεταξύ άλλων επιστολή.

Με αφορμή αυτό το έγγραφο το Βρετανικό Μουσείο, με δήλωσή του σύμφωνα με την Daily Mail αναφέρει: «Το Βρετανικό Μουσείο δεν έχει καμία πρόθεση να αφαιρέσει αντικείμενα από δημόσια έκθεση.

Αντ’ αυτού, θα επιδιώξει, όπου ενδείκνυται, να τα τοποθετήσει σε ένα εννοιολογικό πλαίσιο, με τρόπο που να επιτρέπει στο κοινό να μάθει γι’ αυτά στο σύνολό τους».

Διαβάστε περισσότερα νέα εδώ

Pin It on Pinterest