Γαλλική ταινία ήθελε να κάνει γυρίσματα στην Κύπρο και την «έστειλαν» στη Ρόδο

Μια ταινία που θα μπορούσε να αποτελέσει μια εξαιρετική καμπάνια προώθησης της Κύπρου στο εξωτερικό, έκανε γυρίσματα στη Ρόδο.
Η  γαλλική ταινία «Γυρίζοντας τον Κόσμο» («Voir du Pays») που σκηνοθετούν οι αδελφές Ντελφίν και Μιριέλ Κουλέν, αφορά δύο στρατιωτίνες από τη Γαλλία που επιστρέφουν από το Αφγανιστάν και περνούν τρεις μέρες, αποφόρτισης, σε ξενοδοχείο πέντε αστέρων στην Κύπρο, ανάμεσα σε ανέμελους τουρίστες, τον ήλιο και τη θάλασσα. Η συγκεκριμένη ταινία μάλιστα θα συμμετέχει στο επίσημο πρόγραμμα του 69ου Φεστιβάλ Καννών.

Ως εδώ όλα καλά, το πρόβλημα όμως προκύπτει ότι τα γυρίσματα που αφορούν την Κύπρο, αντί να γίνουν στο νησί, όπως αρχικά ήταν ο προγραμματισμός της παραγωγής, έγιναν στην Ρόδο, καθώς οι προσπάθειες που έκανε η παραγωγή για συμπαραγωγή με την Κύπρο δεν ευοδώθηκαν.

Οι δύο σκηνοθέτριες μάλιστα μαζί με τον διευθυντή φωτογραφίας είχαν επισκεφθεί την Κύπρο πριν μερικά χρόνια αναζητώντας τοποθεσίες, για τα γυρίσματα, αλλά και ηθοποιούς οι οποίοι θα συμμετείχαν.

Όπως φαίνεται όμως, στην προσπάθεια τους να συνάψουν συμφωνία με τις κυπριακές αρχές για να συμμετέχουν στην ταινία, έπεσαν σε τοίχο καθώς δεν υπήρχαν χρήματα διαθέσιμα από το Υπουργείο Παιδείας για τον κινηματογράφο.

Τελικά επιλέγηκε ως πιο συμφέρουσα επιλογή η Ρόδος, με τα γυρίσματα στην Κύπρο να περιλαμβάνουν κάποιες εξωτερικές σκηνές στην Πάφο.

Πηγή : city.sigmalive.com