Εργατική Πρωτομαγιά με συναυλία διαμαρτυρίας στο Ακταίον

ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΕΜΠΤΗ 1η ΜΑΗ 2014

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ – ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ

στις 30 ΑΠΡΙΛΗ, στο ΑΚΤΑΙΟΝ, στις 7μμ.

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΑΤΑΛΑΝΤΕΥΤΑ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΜΑΣ

Εργαζόμενοι, Εργαζόμενες στον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα,

Η φετινή Εργατική Πρωτομαγιά σημαδεύεται από το κλείσιμο 4 χρόνων οικονομικής και κοινωνικής βαρβαρότητας ενάντια στους εργαζόμενους, τους άνεργους, τους συνταξιούχους, τους νέους και τις νέες. Μια βαρβαρότητα που επιβλήθηκε από την Τρόικα, τους δανειστές της χώρας και το μεγάλο τραπεζιτικό και εργοδοτικό κεφάλαιο. Μια βαρβαρότητα που υλοποιήθηκε με τη μέθοδο του σοκ και δέους από τις διαδοχικές μνημονιακές κυβερνήσεις, οι οποίες εκτέλεσαν με επιμέλεια τις επιταγές τους.

Τα 4 αυτά χρόνια, εμείς οι εργαζόμενοι στον ιδιωτικό και στο δημόσιο τομέα είδαμε να γυρίζει το εργασιακό ρολόι 100 χρόνια πίσω. Η χώρα μας στα χρόνια των Μνημονίων μετατράπηκε σε μια τεράστια ζώνη φθηνής, ευέλικτης και ενοικιαζόμενης εργασίας, χωρίς εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα.

Τρόικα και μνημονιακές Κυβερνήσεις, κατάργησαν τις συλλογικές μας συμβάσεις. Μείωσαν τους μισθούς μας, σε επίπεδα φτώχειας. Διέλυσαν το εργατικό δίκαιο και επέβαλαν το απόλυτο εργοδοτικό – διευθυντικό δικαίωμα. Θεσμοθέτησαν τον εργασιακό μεσαίωνα. Πετσόκοψαν τις συντάξεις μας και διέλυσαν την κοινωνική μας ασφάλιση, την Παιδεία, την Υγεία, την Κοινωνική Πρόνοια.

Συνάδελφοι, Συναδέλφισσες,

Απέναντι σε αυτή τη βαρβαρότητα δεν έχουμε άλλη επιλογή πέρα από την οργάνωσή μας, τη συλλογική μας δράση και την ενωτική μας αντίσταση με στόχο να ανατρέψουμε αυτές τις πολιτικές που μας φτωχοποιούν και μας κάνουν δούλους του 21ου αιώνα.

Αυτή την ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ πρέπει και μπορούμε να δώσουμε ένα μεγάλο και δυνατό μήνυμα στην Κυβέρνηση και τους εργοδότες.

Να δώσουμε ένα μεγάλο αγωνιστικό και ενωτικό δυνατόν παρόν στην ΑΠΕΡΓΙΑ της 1ΗΣΜΑΗ.

Να συνεχίσουμε αταλάντευτα, χωρίς υποχωρήσεις και ακόμα μεγαλύτερο πείσμα τους αγώνες μας ως εργαζόμενοι, μαζί με τους ανέργους, τους συνταξιούχους, τους νέους και νέες, τους μικρούς επαγγελματίες.

ΤΗΝ 1η ΜΑΗ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΚΑΙ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ

  • Να ανατρέψουμε την καταστροφική τους πολιτική.

  • Να καταργήσουμε όλους τους μνημονιακούς αντεργατικούς νόμους και να επανακτήσουμε τα δικαιώματά μας.

  • Να επαναφέρουμε το Εργατικό Δίκαιο και τις Συλλογικές Συμβάσεις παντού και για όλους.

  • Να έχουμε αξιοπρεπείς μισθούς, πλήρη απασχόληση, εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα.

  • Να μην υπάρχει κανένας εργαζόμενος με ατομική σύμβαση και επισφαλή εργασιακή σχέση.

  • Να υπερασπίσουμε τα δημόσια κοινωνικά αγαθά, τη Δημόσια Δωρεάν Παιδεία – Υγεία – Κοινωνική ασφάλιση & Πρόνοια.

Τιμώντας την Εργατική Πρωτομαγιά αναδεικνύουμε τα τεράστια προβλήματα που αντιμετωπίζει η Δημόσια Υγεία και αγωνιζόμαστε ενάντια στην κατεδάφιση του Κράτους Πρόνοιας.

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους να πάρουν μέρος στη ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ της 1ΗΣ ΜΑΗ και στη ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ για την ΥΓΕΙΑ, που συνδιοργανώνουν το Εργατικό Κέντρο Ρόδου και ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Δωδεκανήσου την ΤΕΤΑΡΤΗ, 30 ΑΠΡΙΛΗ, στο ΑΚΤΑΙΟΝ, στις 7μμ.

Pin It on Pinterest