Στέργος Στάγκας: “Μαζί με το ΡΟΔΙΩΝ ΟΡΑΜΑ η Νέα Δημιουργική Πνοή στοχεύει να φυσήξει επιτέλους ένας άνεμος δημιουργίας στην πολυαγαπημένη μας Ρόδο”

Με ιδιαίτερη τιμή και αισθανόμενος τις ανάγκες των καιρών, τα μηνύματα των πολιτών για το ανθρώπινο πρόσωπο που επιτέλους θα πρέπει να δείξει ο δήμος, συμμετέχω σε αυτή την παράταξη, στην παράταξη Ροδίων Όραμα με μπροστάρη τον Στράτο Καρίκη, ο οποίος έχει σπουδαίες περγαμηνές στα αυτοδιοικητικά πράγματα. Στα καθήκοντα που ανέλαβε  στον ενιαίο δήμο Ρόδου, στον τομέα Διοίκησης έφερε λαμπρά αποτελέσματα συνενώνοντας τους 10 πρώην δήμους και πλήθος οργανισμών και επιχειρήσεων.

Χαιρετίζω όμως και την παρουσία του Αλέκου Παπουρά, ενός καθαρόαιμου αυτοδιοικητικού ανθρώπου, ενός ανθρώπου ο οποίος τιμήθηκε από τους πολίτες της Αρχαγγέλου και έφερε κάτι καλύτερο στον τόπο του. Πολλοί πίστευαν ότι ο Αλέκος αυτά τα τρία-τέσσερα χρόνια ήταν μακριά από τα Κοινά. Είχαμε όμως καθημερινή επαφή και συζητήσουμε για όλα όσα συνέβαιναν και μεταφέραμε στο δημοτικό συμβούλιο όσα ζητήματα αφορούν το δήμο Αρχαγγέλου.

Προσωπικά, ως μέλος συγκεκριμένου πολιτικού χώρου, σύμβουλος σε πέντε διαφορετικά υπουργεία και μεταξύ αυτών στο Υπουργείο Εσωτερικών, κατάλαβα και πήρα το μήνυμα από το 1998 ότι επιτέλους ήλθε ο καιρός να  κατεβάσουμε τις πολιτικές σημαίες και να υψώσουμε τις σημαίες της πόλης μας και των χωριών μας. Είναι αδήριτη ανάγκη πλέον να φέρουμε αποτέλεσμα. Ο τόπος δεν αντέχει άλλη μία χαμένη πενταετία με τα ίδια πρόσωπα που δεν ανταποκρίθηκαν σε αυτά που υποσχέθηκαν.

Τόσο ο Περιφερειάρχης όσο και ο Αντιπεριφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου μιλούσαν για απραξία της σημερινής δημοτικής αρχής. Θέλω να πω δημόσια ότι δεν είναι ευθύνη μόνο του εν ενεργεία δημάρχου του κ. Κουσουρνά αυτή η απραξία, αλλά και των μελών που ανήκουν σε αυτή την παράταξη και δεν μπόρεσαν να φέρουν κάποιο αποτέλεσμα και που το τέλος εγκατέλειψαν τον δήμαρχο, τον δήμο και τους δημότες.

Εμείς λέμε: φτιάνει πια, δεν πάει άλλο. Η απραξία αυτή δεν μπορεί να συνεχισθεί. Οι ανάγκες των καιρών μας υποχρεώνουν να δούμε τα προβλήματα κατάματα. Πρέπει να δούμε την πραγματικότητα κατάματα. Η παράταξη Ροδίων Όραμα έχει προοπτική για μία σύγχρονη πόλη, για ένα νησί με σύγχρονη αισθητική. Είναι χρέος μας να δημιουργήσουμε μία Ρόδο με νέα, φιλική στον  πολίτη και επισκέπτη.

Η Ρόδος θα πάει μπροστά με την παράταξη Ροδίων Όραμα. Μπορούμε και πορευόμαστε όλοι  μαζί  έχοντας στο επίκεντρο τον Άνθρωπο. Η καθημερινότητα είναι ένας πολύ σημαντικός τομέας. Δυστυχώς μας απέδειξαν ότι δεν γνωρίζουν, δεν θέλουν και δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν στις ανάγκες των καιρών. Αντίθετα εμείς αντιμετωπίσαμε τη καθημερινότητα, αποδείξαμε ότι και θέλουμε και ξέρουμε και μπορούμε.

Τα σημαντικά έργα έχουν μπει στο αρχείο και τίποτε δεν περπατάει. Στη διάρκεια της θητείας μου κατορθώσαμε να έχουμε ένα κερδοφόρο δήμο Ιαλυσού, κατορθώσαμε να λύσουμε θέματα καθαριότητας, τα θέματα της ύδρευσης και της αποχέτευσης με μεγάλη επιτυχία. Καταφέραμε να κάνουμε το αποχετευτικό αστικών λυμάτων, το μεγαλύτεροι έργο στο Αιγαίο. Κατασκευάσαμε τέσσερα σχολεία, γνωρίζοντας πολύ καλά ότι καλά ότι όποιος επενδύει στην Παιδεία, επενδύει στο μέλλον. Κατασκευάσαμε το πρώτο βιοκλιματικό δημόσιο λύκειο στην Ελλάδα, νέο δημοτικό σχολείο, το τρίτο νηπιαγωγείο της Ιξιάς και το νέο ολοήμερο νηπιαγωγείο της Ιαλυσού το Ψημάδιον, δωρεά της οικογένειας ευεργετών, Ντόλυς Οικονομίδη. Αναπλάσαμε την παραλιακή τουριστική ζώνη με πλήθος χώρων στάθμευσης και δημιουργία παιδότοπου. Αναπλάσαμε και κατασκευάσαμε την πλατεία Αποστολίδη από ίδιους πόρους, αναβιώνοντας την ιστορία του τόπου μας ανακατασκευάζοντας το αμφιθέατρο Φερενίκης και το Μνημείο της Καλλιπάτειρας. Ενισχύσαμε τον τουρισμό και την επιχειρηματικότητα με τις απαραίτητες υποδομές, συμβάλλοντας δυναμικά στην ανάδειξη του συνεδριακού, ιατρικού και αθλητικού τουρισμού. Ο πολιτισμός στο πρόγραμμά μας, κατέχει μοναδική θέση για την ανάδειξη της πολύχρονης ιστορίας του τόπου μας.

Το μόνο που μου λένε οι συμπολίτες μου ότι εισέπραξαν τα τελευταία χρόνια, είναι η απραξία, οι φωτιές και οι πλημμύρες. Ο τουρισμός και η επιχειρηματικότητα τραβούν τα πάνδεινα. Η Ρόδος δεν βρίσκεται σήμερα στη θέση που θα έπρεπε να είναι. Δεν μπορούν να αναλάβουν τις τύχες του τόπου άνθρωποι οι οποίοι μένουν μόνο στη θεωρία. Εμείς όμως αποδεικνύουμε καθημερινά στην πράξη, ότι και θέλουμε, και ξέρουμε και μπορούμε να υλοποιήσουμε τα απαιτούμενα έργα για τον τόπο μας. Η πορεία τόσο του συναδέλφου Στράτου Καρίκη όσο και του συναδέλφου Αλέκου Παπουρά και η συμμετοχή των νέων στελεχών, αποτελούν εγγύηση ότι μπορούμε να φέρουμε άριστα αποτελέσματα. Τα χωριά μας δεν πρέπει να είναι εγκαταλελειμμένα. Πρέπει να έχουμε στο μυαλό μας ότι μας ανήκει μία Ρόδος αξιοζήλευτη και μοναδική.

Μαζί με το ΡΟΔΙΩΝ ΟΡΑΜΑ η Νέα Δημιουργική Πνοή στοχεύει να φυσήξει επιτέλους ένας άνεμος δημιουργίας στην πολυαγαπημένη μας Ρόδο. Μαζί μπορούμε να τοποθετήσουμε τη Ρόδο μας στο βάθρο του νικητή! Ροδιακέ λαέ ζητάμε με την ψήφο σου για να μας δώσεις τη δύναμη και εμπιστοσύνη να συνεχίσουμε την πορεία μας προς το μέλλον που χαράξαμε μαζί, για το νησί μας, τις πόλεις και τα χωριά του για μία Ρόδο ισχυρή, ανταγωνιστική, αισιόδοξη και ανθρώπινη, για ένα καλύτερο αύριο για εμάς και τα παιδιά μας, για μία ένδοξη Ρόδο-Clara Rhodos, για να γίνει πράξη το ΡΟΔΙΩΝ ΟΡΑΜΑ και η Νέα Δημιουργική Πνοή που πλαισιώνεται από νέους ανθρώπους, αρχές και ιδέες-

για να φυσήξει επιτέλους ένας άνεμος δημιουργίας στη Ρόδο μας!

Με εκτίμηση,

Στέργος Σ. Στάγκας,

Δήμαρχος Ιαλυσού, 1999-2010

Αντιπρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου 2011-2014

Υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με την παράταξη Ροδίων Όραμα

Pin It on Pinterest