Εργασίες διαγραμμίσεων σε όλο Δήμο Ρόδου

Μεγάλη συνολική παρέμβαση στις διαγραμμίσεις στην πόλη και τις δημοτικές ενότητες προκειμένου να ενισχυθεί το αίσθημα ασφάλειας των διερχόμενων , ξεκίνησε σήμερα 17 Απριλίου 2019 από την περιοχή Ιξιά Ιαλυσού, επί της οδού Ηλιάδων και επεκτείνεται σταδιακά σε όλο το φάσμα του οδικού δημοτικού δικτύου της νήσου Ρόδου.

Πρόκειται για ένα στοχευμένο  σχέδιο, που ενέκρινε ο δήμαρχος Ρόδου Φώτης Χατζηδιάκος και αφορά την εκτέλεση τριών συμβάσεων έργου, «Διαγραμμίσεις οδών για τη ρύθμιση της κυκλοφορίας στη Δ.Ε Ρόδου, στην Ανατολική και Δυτική πλευρά του νησιού», συνολικού προϋπολογισμού 223,200 ευρώ, που εκτελούνται σταδιακά πριν από την έναρξη της τουριστικής περιόδου, ώστε να βελτιώσουν την οδική ασφάλεια των οδηγών, των πεζών και των ατόμων με ειδικές δεξιότητες.

Ειδικότερα από την Τετάρτη 17 Απριλίου ξεκίνησαν οι εργασίες στη Δ.Ε Ρόδου, από την οδό Ηλιάδων στη Ιξιά και ακολουθούν εργασίες διαγράμμισης στις Κάτω Πέτρες, περιοχή Ψαροπούλα, στις οδούς Καλύμνου,Κω,Παπανικολάου,7ηςΜαρτίου,Παπάγου,Δημοκρατίας,Ελ.Βενιζέλου-Παπαλουκά, στο κέντρο, καθώς και περιμετρικά των τοιχών της Μεσαιωνικής Πόλη. Ανάδοχο είναι εταιρεία «Λεριάς Γρηγόρης και ΣΙΑ Ε.Ε»

Τις αμέσως επόμενες ημέρες ξεκινούν οι εργασίες στην ανατολική πλευρά του νησιού, από την Δημοτική Ενότητα Καλλιθέας έως τη Δημοτική Ενότητα Νότιας Ρόδου και αύριο 18 Απριλίου 2019, ο Δήμαρχος Ρόδου Φώτης Χατζηδιάκος, υπογράφει την τρίτη κατά σειρά σύμβαση έργου που αφορά το σύνολο των δημοτικών ενοτήτων της δυτικής πλευράς του νησιού.

«Πρόκειται για μία μεγάλη συνολική παρέμβαση στο δημοτικό οδικό δίκτυο του νησιού, που θα εκτελεστεί πριν την έναρξη της τουριστικής περιόδου, με χρήματα που εξασφαλίσαμε από ιδίους πόρους» τόνισε σε δηλώσεις του ο κ. Χατζηδιάκος και συμπλήρωσε. «Δίνουμε έμφαση στην ασφάλεια όλων όσων κινούνται στους δρόμους του νησιού και ιδιαίτερα στα άτομα με ειδικές δεξιότητες, εκτελώντας έργα που φανερώνουν το σεβασμός στο συνάνθρωπο και την προστασία της ζωής». Στον επίλογο των δηλώσεων του ο Δήμαρχος ζήτησε από τους πολίτες να δείξουν τον ανάλογο σεβασμό στην εφαρμογή του Κ.Ο.Κ και παράλληλα από την Τροχαία Ρόδου και όλους τους συναρμόδιους φορείς να εντατικοποιήσουν τις προσπάθειες τους για την μείωση των τροχαίων ατυχημάτων.