Μαζί με τη διανομή του ΤΕΒΑ η Διεύθυνση Κοινωνικής Πολιτικής και Υγείας του Δήμου Ρόδου ενημερώνει για τις υπηρεσίες της

Η φετινή διανομή τροφίμων και βασικής υλικής συνδρομής για τις Άγιες Μέρες του Πάσχα θα συνδυαστεί με την ενημέρωση των ευάλωτων συμπολιτών μας για τις υπηρεσίες της Διεύθυνσης Κοινωνικής πολιτικής και Υγείας του Δήμου Ρόδου

Συγκεκριμένα, στο πλαίσιο της υλοποίησης του προγράμματος του Ταμείου Ευρωπαϊκής Βοήθειας Απόρων (ΤΕΒΑ/FEAD) του Ε.Π. Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής 2014-2020, ο Δήμαρχος Ρόδου κ. Χατζηδιάκος Φώτης με τους αντιδημάρχους κα. Άννα Ζωάννου, κ. Σάββα Διακοσταματίου, κ. Μιχαήλ Χριστοδούλου και κ. Αγαπητό Πάλλα, το Κέντρο Κοινότητας Δήμου Ρόδου με Παράρτημα Ρομά, το Πρόγραμμα κοινωνικής φροντίδας «Βοήθεια στο Σπίτι» και εθελοντές της ΧΕΝ και του ΚΑΠΗ Δήμου Ρόδου, πρόκειται να μοιράσουν τρόφιμα και προϊόντα καθαρισμού την Πέμπτη 18 και Παρασκευή 19 Απριλίου από τις 11:00 έως τις 13:00 στο Ροδίνι. Η διανομή αφορά: 2.6 τόνους νωπού κρέατος (μοσχάρι, χοιρινό, κοτόπουλο), 4.7 τόνους ειδών παντοπωλείου (μακαρόνια, ρύζι, αλεύρι, ζάχαρη), 11 τόνους φρούτα και λαχανικά, 200 κιλά τυρί και 1050 τεμάχια απορρυπαντικών και ειδών καθαρισμού.

Ταυτόχρονα, στον προαύλιο χώρο του Ροδινιού θα υπάρχει ενημέρωση:

Για τις Γυναίκες, από τις Δομές υποστήριξης Γυναικών (Ξενώνας Φιλοξενίας και Συμβουλευτικό Κέντρο), οι οποίες παρέχουν δωρεάν ψυχοκοινωνική υποστήριξη σε γυναίκες θύματα έμφυλης βίας ή/και πολλαπλών διακρίσεων.

Για την τρίτη ηλικία, από στελέχη του ΚΗΦΗ Δήμου Ρόδου και του Βοήθεια στο Σπίτι αναφορικά με τις υπηρεσίες κοινωνικής φροντίδας και μέριμνας που στοχεύουν στην υποστήριξη τόσο των ωφελούμενων όσο και των οικογενειών τους.

Για τις ευάλωτες ομάδες, από στελέχη του Κέντρου Κοινότητας Δήμου Ρόδου με Παράρτημα Ρομά που είναι υπεύθυνο για μία σειρά επιδομάτων όπως το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης (ΚΕΑ), το έκτακτο, το αναπηρικό, το διατροφικό, το κοινωνικής αλληλεγγύης ανασφάλιστων υπερηλίκων και το στέγασης. Τέλος, ενημέρωση θα υπάρχει από τα στελέχη του προγράμματος Στέγαση και Εργασία για αστέγους, το οποίο υποστηρίζει μέσω επιδότησης ενοικίου και κοινωνικο-οικονομικής συμβουλευτικής την κοινωνική ένταξή τους.