Το πρώτο Bitcoin ATM στα Δωδεκάνησα είναι γεγονός

Τα Bitcoin ATM (BTM) που βρίσκονται σε λειτουργία σε όλο τον κόσμο ξεπέρασαν τα 4500

Έχουν περάσει δέκα χρόνια από την παραγωγή των πρώτων Bitcoin από τον μυστηριώδη Satoshi Nakamoto. Το πρώτο κρυπτονόμισμα στην ιστορία, ξεκίνησε χωρίς να αξίζει απολύτως τίποτα, έγινε μέσο συναλλαγής και άνοιξε το δρόμο για περισσότερα από 1600 κρυπτονομίσματα.

Τι είναι το bitcoin
Το Bitcoin είναι πιθανώς η μεγαλύτερη αλλαγή στο διεθνές χρηματοοικονομικό σύστημα εδώ και έναν αιώνα. Θα μπορούσαμε να το παραλληλίσουμε με τη δημιουργία των πιστωτικών και χρεωστικών καρτών: από το πλαστικό χρήμα, στο ψηφιακό.

Σαν ορισμός, το Bitcoin είναι ένα peer to peer σύστημα πληρωμών και ένα ψηφιακό συνάλλαγμα Με απλά λόγια, το Bitcoin είναι το πρώτο εντελώς ψηφιακό νόμισμα. Επισήμως, δεν υπάρχει σε φυσική μορφή, ούτε ως χαρτονομίσματα, ούτε ως κέρματα.Ουσιαστικά, τα περισσότερα νομίσματα στον κόσμο υπάρχουν κυρίως σε ψηφιακή μορφή, ως δεδομένα. Υπολογίζεται πως μόνο το 8% των χρημάτων διεθνώς υπάρχουν σε φυσική μορφή.

Όταν κάνεις τραπεζική μεταφορά σε κάποιον, δεν οργανώνει η τράπεζά σου χρηματαποστολή για να στείλει τα χρήματα στην τράπεζά του. Το μόνο που αλλάζει είναι τα νούμερα στη βάση δεδομένων της κάθε τράπεζας. Το ίδιο και στις αγορές με κάρτα.

Αυτό που κάνει το Bitcoin να ξεχωρίζει, είναι το γεγονός πως δεν ελέγχεται από κάποια κυβέρνηση και από κάποια κεντρική τράπεζα. Καμία κυβέρνηση δεν ελέγχει άμεσα την ισοτιμία του. Καμία κεντρική τράπεζα δεν ελέγχει την παραγωγή του.

Από εκεί και πέρα, ουσιαστικά το Bitcoin λειτουργεί σαν οποιοδήποτε άλλο νόμισμα.

Για να αποθηκεύσουμε bitcoin και να κάνουμε συναλλαγές, χρειαζόμαστε ένα ψηφιακό πορτοφόλι “bitcoin wallet”. Μπορεί να είναι είτε μια εφαρμογή στον υπολογιστή, είτε μια ειδική συσκευή με το κατάλληλο λογισμικό, είτε λογαριασμός σε κάποια σχετική υπηρεσία.

Για να αποκτήσουμε bitcoin, η πιο απλή μέθοδος είναι να αγοράσουμε με την τρέχουσα ισοτιμία, σε ευρώ ή σε δολάρια.

Bitcoin ΑΤΜ (ΒΤΜ)
Τα Bitcoin ATM (BTM) που βρίσκονται σε λειτουργία σε όλο τον κόσμο ξεπέρασαν τα 4500 σύμφωνα με τα στοιχεία του coinatmradar.com.

Συγκεκριμένα αυτή τη στιγμή λειτουργούν 4540 ATM σε όλο τον κόσμο με το 60% αυτών να υποστηρίζουν μόνο αγορά Bitcoin και ψηφιακών νομισμάτων με το υπόλοιπο 40% να υποστηρίζουν και πώληση σε fiat money.

Εδώ και λίγες ημέρες ένα από τα 4500 BTMs λειτουργεί στο κέντρο της Ρόδου ( Νέα Αγορά) όπου καθένας από εμάς έχει τη δυνατότητα να αγοράσει καθώς επίσης και να πουλήσει ψηφιακά νομίσματα δίνοντας ή παίρνοντας ευρώ!!  Η διαδικασία είναι όχι μόνο πολύ απλή αλλά και πολύ γρήγορη, καθώς χρειάζονται μόνο μερικά δευτερόλεπτα!!