Επίθεση ισλαμιστή με μαχαίρι εναντίον ακροδεξιού πολιτικού στο Μανχάιμ της Γερμανίας – Σκληρές εικόνες

Επίθεση με μαχαίρι δέχθηκε νωρίτερα σήμερα ο πολιτικός Μίχαελ Στουρτσενμπέργκερ, γνωστός επικριτής του Ισλάμ, κατά τη διάρκεια πολιτικής εκδήλωσης σε πλατεία του Μανχάιμ, στη Βάδη-Βυρτεμβέργη. Ο δράστης εξουδετερώθηκε από την Αστυνομία, η οποία τον πυροβόλησε.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Αστυνομίας, κατά τη διάρκεια εκδήλωσης του “Κινήματος Πολιτών PAX Europa”, ο δράστης πλησίασε τον 58χρονο πολιτικό από πίσω και του κατάφερε χτυπήματα με μαχαίριΜαχαίρωσε, μάλιστα, στον λαιμό και έναν από τους αστυνομικούς που επιχείρησαν να τον σταματήσουν. Άλλοι αστυνομικοί πυροβόλησαν τον δράστη και τον εξουδετέρωσαν.

Ο εκπρόσωπος της αστυνομίας δεν έδωσε περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το πόσο σοβαροί είναι οι τραυματισμοί των εμπλεκομένων, διαβεβαίωσε ωστόσο ότι έχει σημάνει λήξη συναγερμού στο σημείο.

Προσοχή! Σκληρές εικόνες!

Ο Μίχαελ Στουρτσενμπέργκερ ήταν εκπρόσωπος Τύπου της Χριστιανοκοινωνικής Ένωσης (CSU) και κατόπιν πρόεδρος του ακροδεξιού κόμματος “Η ελευθερία”, το οποίο έχει στο μεταξύ διαλυθεί. Από το 2013 έως το 2022 παρακολουθείτο από το Γραφείο Προστασίας του Συντάγματος της Βαυαρίας, επειδή, μεταξύ άλλων, συνέδεε το Ισλάμ με τον φασισμό.

Ο 58χρονος έχει καταδικαστεί δύο φορές για εξύβριση της Αστυνομίας και για υποκίνηση μίσους και υποτίμηση θρησκευτικών διδασκαλιών. Είναι τακτικός αρθρογράφος στο ισλαμοφοβικό μπλογκ “Politically Incorrect” και ακτιβιστής του Κινήματος Πατριωτών Ευρωπαίων Εναντίον της Ισλαμοποιήσης της Δύσης (Pegida).

Πηγή: ΑΠΕ

Pin It on Pinterest