Εορτασμός της 66ης Επετείου της 7ης Μαρτίου 1948 – Πρόγραμμα εκδηλώσεων

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

ΕΟΡΤΑΣΜΟΥ  ΤΗΣ  66ης  ΕΠΕΤΕΙΟΥ ΤΗΣ 7ης  ΜΑΡΤΙΟΥ 1948

Κατά το εορτασμό της 66ης επετείου της Ενσωμάτωσης της Δωδεκανήσου με την μητέρα Ελλάδα,  θα πραγματοποιηθούν στην πόλη της Ρόδου οι παρακάτω εκδηλώσεις :

            ΠΕΜΠΤΗ  6 ΜΑΡΤΙΟΥ  2014

1.Γενικός σημαιοστολισμός της ογδόης πρωϊνής ώρας της 5ης  μέχρι και της δύσης του ήλιου της 8ης Μαρτίου 2014, όλων των δημόσιων, δημοτικών και κοινοτικών καταστημάτων των ΝΠΔΔ, τραπεζών, ιδιωτικών καταστημάτων, των οικειών και των πλοίων που θα βρίσκονται στο λιμάνι.

2.Φωταγώγηση των δημοσίων και δημοτικών καταστημάτων των ΝΠΔΔ και των τραπεζών κατά τις βραδινές ώρες της 6ης και 7ης Μαρτίου 2014.

   ΏΡΑ   11:00π.μ.  Εκδηλώσεις στα σχολεία για την επέτειο.

ΏΡΑ  12:00μ.μ. Καταθέσεις στεφάνων από σωματεία, οργανώσεις και προσκόπους – οδηγούς της πόλεως Ρόδου στο ΒΩΜΟ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ, στον ΑΝΔΡΙΑΝΤΑ ΤΟΥ ΗΡΩΑ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΔΙΑΚΟΥ, στο ΗΡΩΟ ΤΩΝ ΙΕΡΟΛΟΧΙΤΩΝ, στο ΜΝΗΜΕΙΟ ΤΟΥ ΠΑΠΑ ΚΑΙ ΔΑΣΚΑΛΟΥ, στην  ΠΡΟΤΟΜΗ του ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΥ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ, στην ΠΡΟΤΟΜΗ ΤΟΥ ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΚΑΖΟΥΛΗ, στην ΠΡΟΤΟΜΗ ΤΟΥ ΕΥΣΤΑΘΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ, από αντιπροσωπείες σπουδαστών και μαθητών.

Στις καταθέσεις των σχολείων, προσκόπων, οδηγών, αναπήρων, εφεδροπολεμιστικών οργανώσεων, συλλόγων, σωματείων, και ιδρυμάτων υπέυθυνοι καθηγητές Φυσικής Αγωγής του τμήματος Αθλητικής Διευκόλυνσης ορίζονται κατά περίπτωση οι κκ η κ. Σταυριά Αναστασία

ΚΦΑ, υπεύθυνη της Ομάδας Φυσικής Αγωγής της Δ.Δ.Ε. Δωδεκανήσου, ο κ. Μιχαλάκης Γεώργιος ΚΦΑ του 7ΟΥ Γυμνασίου Ρόδου,  ο κ. Μαντικός Νικόλαος ΚΦΑ του 1ου ΓΕ.Λ.  Ρόδου,  ο κ. Παπαγεωργίου Αντώνιος ΚΦΑ της Ομάδας Φυσικής Αγωγής, η κ. Κατσαρέλη Ελευθερία ΚΦΑ της Ομάδας Φυσικής Αγωγής.

Καταθέσεις επίσης από τους ανάπηρους και τα θύματα πολέμου, τις εφεδροπολεμιστικές οργανώσεις, ΕΕΣ Ρόδου, Σώμα Ελλήνων Προσκόπων, συλλόγους και σωματεία, στο Βωμό της Πατρίδας, παρουσία εκπροσώπων των αρχών και με τη συνοδεία της Φιλαρμονικής του Δήμου της Ρόδου.

     Οι καταθέσεις στεφάνων θα γίνουν ταυτόχρονα σ’ όλους τους χώρους στις 12:00 μ.μ..

    ΩΡΑ 20:00μ.μ. το Μουσικό Σχολείο Ρόδου με τη  συνεργασία της Ομοσπονδίας Δωδεκανησιακών Παροικιακών Σωματείων Ρόδου και του Δημοτικού Οργανισμού Πολιτισμού – Αθλητισμού Ρόδου, διοργανώνει μουσική εκδήλωση για τα 20 χρόνια λειτουργίας του και την 66η Επέτειο της Ενσωμάτωσης της Δωδεκανήσου, με θέμα «Δωδεκάνησος: μια μακραίωνη ιστορίααπο το χθες στο σήμερα, στο Δημοτικό θέατρο Ρόδου.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ  7 ΜΑΡΤΙΟΥ  2014

 Ώρα 08:00π.μ.  Επίσημη έπαρση της Σημαίας στο Βωμό της Πατρίδας με τη συμμετοχή τιμητικού αποσπάσματος και της Φιλαρμονικής της 95 ΑΔΤΕ.

Ώρα 10:15π.μ.   Επίσημη Δοξολογία στον Ιερό Ναό του Ευαγγελισμού Ρόδου.

Πέρας προσέλευσης επισήμων για τη Δοξολογία ώρα  10:10π.μ..

Αμέσως μετά τη Δοξολογία εκφώνηση πανηγυρικού από τον Διευθυντή του 1ου Δημοτικού Σχολείου Ιαλυσού Σταύρου Παπαδόπουλου.

Επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων  στο Βωμό της Πατρίδας.

11:00π.μ. ΠΑΡΕΛΑΣΗ με επικεφαλής τη Φιλαρμονική του Δήμου Ροδίων, των αναπήρων, παλαιών πολεμιστών, του ΕΕΣ (παραρτήματος Ρόδου), του Λυκείου Ελληνίδων, «Εργάνη Αθηνά» και των λοιπών σωματείων, προσκόπων, οδηγών, μαθητών και μαθητριών, των δημοτικών σχολείων, λυκείων, τεχνικών σχολών.

Κλείνει, η Φιλαρμονική της 95 ΑΔΤΕ, επικεφαλής των μηχανοκίνητων τμημάτων της Ελληνικής Αστυνομίας, της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, της Δημοτικής Αστυνομίας, των πεζοπόρων τμημάτων των Δυνάμεων Εθνοφυλακής και του έφιππου τμήματος της Δημοτικής Αστυνομίας Ρόδου.

Το γενικό πρόσταγμα της παρέλασης για τα τμήματα και των Σχολείων, Σωματείων, Οργανώσεων κ.λ.π. θα έχει ο υπεύθυνη  καθηγήτρια της  Φυσικής Αγωγής κ. Σταυριά Αναστασία.

Επίσης θα βοηθήσουν οι κ.κ.  καθηγητές Φ.Α.: ο κ. Μιχαλάκης Γεώργιος ΚΦΑ του 7ΟΥ Γυμνασίου Ρόδου, ο κ. Μαντικός Νικόλαος ΚΦΑ του 1ου ΓΕ.Λ.  Ρόδου, ο κ. Παπαγεωργίου Αντώνιος ΚΦΑ της  Ομάδας Φυσικής Αγωγής και η κ. Κατσαρέλη Ελευθερία ΚΦΑ της Ομάδας Φυσικής Αγωγής.

Κατά τη δοξολογία της Επετείου και την κατάθεση στεφάνων θα αποδώσει τιμές η Φιλαρμονική της 95 ΑΔΤΕ.

ΠΕΡΑΣ ΤΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ

 Ώρα 18:00 μ.μ.  Επίσημη υποστολή σημαίας στο Βωμό της Πατρίδας με συμμετοχή τιμητικού αποσπάσματος και της Φιλαρμονικής της 95 ΑΔΤ.

  ΚΥΡΙΑΚΗ  9 ΜΑΡΤΙΟΥ 2014

Ωρα  19:00μ.μ. συναυλία – παρουσίαση του Μεγάλου Ερωτικού του Μάνου Χατζιδάκι, με την Πειραματική Χορωδία Δήμου Ρόδου, υπο την Δ/νση του Γιώργου  Σακελλαρίδη, με τους σολίστες: Λεωνίδα Σακελλαρίδη, Αμαλία Τάτση, Πάνο Λουμάκη.

Η εκδήλωση θα πραγματοποπιηθεί στο Δημοτικό Θέατρο Ρόδου.

Pin It on Pinterest