Διημερίδα στη Ρόδο με θέμα: «Το Σχολείο που Προλαμβάνει»

Η Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Νοτίου Αιγαίου και η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, σε συνεργασία με το Παρατηρητήριο πρόληψης της σχολικής βίας και του εκφοβισμού του ΥΠΑΙΘ και με τις Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δωδεκανήσου, στο πλαίσιο των σχετικών δράσεων και με αφορμή τη Διεθνή Ημέρα για την πρόληψη της βίας και του σχολικού εκφοβισμού, διοργανώνουν  Διημερίδα με θέμα: «Το Σχολείο που Προλαμβάνει». Οι εργασίες της Διημερίδας θα πραγματοποιηθούν στη Ρόδο, στις 5 και 6 Μαρτίου 2014, με βάση το παρακάτω πρόγραμμα:

1η ημέρα:  Τετάρτη 5 Μαρτίου 2014 – Έναρξη εργασιών

Α΄ Μέρος στο Νεστορίδειο Μέλαθρο, νέα πτέρυγα, 8:30-14:30. Ομιλία του Περιφερειακού Διευθυντή Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Νοτίου Αιγαίου – Εισηγήσεις θεσμικών παραγόντων και ειδικών επιστημόνων για την πρόληψη της βίας και του εκφοβισμού – Παρουσιάσεις σχετικών δράσεων σχολείων.

Β΄ Μέρος στο 7ο Γυμνάσιο Ρόδου,  17:30 – 19:30. Βιωματικά εργαστήρια εκπαίδευσης των εκπαιδευτικών-συντονιστών των δράσεων πρόληψης της σχολικής βίας και του εκφοβισμού στις σχολικές μονάδες.

2η ημέρα:  Πέμπτη 6 Μαρτίου 2014

Στο 5ο Γυμνάσιο Ρόδου, 10:30- 13:30. Εισήγηση και βιωματικά εργαστήρια

Οι εργασίες της Διημερίδας απευθύνονται στους διευθυντές και στους συντονιστές δράσεων των Δημόσιων και Ιδιωτικών σχολείων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της νήσου Ρόδου, καθώς και ευρύτερα στην εκπαιδευτική κοινότητα.

Στόχος της διημερίδας είναι η ευαισθητοποίηση και εκπαίδευση των διευθυντών και των συντονιστών δράσεων των σχολικών μονάδων στην ανάπτυξη δεξιοτήτων πρόληψης και αντιμετώπισης της σχολικής βίας και του εκφοβισμού, ώστε να δράσουν ως πολλαπλασιαστές στην  εκπαιδευτική κοινότητα  η οποία μέσα από ποικιλία δράσεων θα ενισχύσει τη συνεργασία και  την αυτοεκτίμηση των μαθητών.

 Η αντίστοιχη Διημερίδα θα πραγματοποιηθεί και στην Κάρπαθο, στις 10 και 11 Μαρτίου 2014, με τη συνεργασία των υπεύθυνων Σχολικών Συμβούλων και απευθύνεται σε όλες τις σχολικές μονάδες Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της Καρπάθου.

Κατά τη διάρκεια της Διημερίδας θα πραγματοποιηθούν επαφές Φορέων για την αξιοποίηση συνεργασιών και δικτύων στις τοπικές κοινωνίες στο πλαίσιο του Παρατηρητηρίου για την Πρόληψη της Σχολικής Βίας και του Εκφοβισμού του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων.

programma imeridas

Pin It on Pinterest