Εξωραϊσμός του αθλητικού κέντρου «Καλλιπάτειρα» απο μαθητές του 4ου Γυμνασίου Ρόδου

Η περιβαλλοντική ομάδα της δευτέρας τάξης του 4ου Γυμνασίου Ρόδου δρώντας δυναμικά τεκμηρίωσε ότι με τον εθελοντισμό μαθαίνουμε να μιλάμε με πράξεις και όχι με λόγια.
Στο πλαίσιο της δράσης “Πράσινη Αυλή” του Γραφείου Εθελοντισμού του Δήμου Ρόδου, οι μαθητές αποφάσισαν να εξωραΐσουν το χώρο του παρκινγκ του αθλητικού κέντρου «Καλλιπάτειρα» στην περιοχή του Καρακόνερου.
Συμμάχους, πέρα από το Γραφείο Εθελοντισμού βρήκαν το Κέντρο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης Ρόδου της Αναπτυξιακής Δωδεκανήσου, τη Διεύθυνση Παιδείας, Πολιτισμού και Αθλητισμού του Δήμου Ρόδου και το Περιφερειακό Φυτώριο Νοτίου Αιγαίου.
Βοηθοί στο έργο τους η καθηγήτρια καλλιτεχνικών του σχολείου κα. Καθολική Τοκούζη και ο τεχνολόγος καθηγητής, υπεύθυνος της περιβαλλοντικής ομάδας, κ. Νικόλαος Τσατταλιός.
Η πρώτη παρέμβαση των μαθητών περιελάμβανε τον καθαρισμό της εισόδου από τα μπουκάλια και τις πλαστικές σακούλες. Στη συνέχεια, υπό τις οδηγίες του Τεχνολόγου Γεωπόνου κ. Νικόλαου Ρένεση, τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να φυτέψουν καλλωπιστικά φυτά και θάμνους που προσέφερε ευγενικά για το σκοπό το Περιφερειακό Φυτώριο Νοτίου Αιγαίου. Ο εξωραϊσμός της πρόσοψης ολοκληρώθηκε με τη φιλοτέχνηση θαλασσινών ζωγραφικών θεμάτων στην επιφάνεια της κυκλικής βάσης έπαρσης και υποστολής των σημαιών.
Στη δράση συμμετείχαν με αλφαβητική σειρά οι μαθήτριες και οι μαθητές: Αλιμερκάι Πάολο, Βισβίκης Αλέξανδρος, Γιδάρη Ευανθία, Γκόνη Ιωάννα, Γκούντα Γεωργία, Γραίγου Ευαγγελία, Δουκιανού Δέσποινα, Ζαμπουνίδη Δήμητρα, Ιορντάνοβα Μαγδαλένα, Καβουνίδης Αλέξανδρος, Καπετανής Λευτέρης, Καπουράνης Λευτέρης, Κάππα Παρασκευή, Καρανικόλα Ειρήνη, Καρατέλο Κρίστιαν, Κατσαρά Μαρία, Κατσιδώνης Σάββας, Καφφάτος Βασίλης, Κοτσιφός Γιώργος, Κουτούζος Νίκος, Κωτιάδη Πολυξένη, Λαμάι Ιωάννα, Λαμπρινός Παναγιώτης, Λιγνός Γιώργος, Μαρρά Καλλιόπη, Μαχραμάς Γιώργος, Μηνάς Μιχαήλ, Μουσάκου Αναστάσιος, Μπακαβέλου Αλεξάνδρα, Ντερβίσι Γκέραλντ, Ξυλουρά Ειρήνη, Παναγιώτου Σμαράγδα, Παντέχη Ευαγγελία, Παντέχης Νίκος, Παπουτσά Σμαράγδα, Πισσάκας Σωτήρης, Πονίρης Μικές, Σιδηροπούλου Πολυάνθη, Σκυλλά Θεοδοσία, Σουλιτζή Γιώτα, Σπανού Κατερίνα, Τερεζάκη Ελπίδα, Τοτόνη Παναγιώτα, Φύκας Νίκος, Χαρτοφύλακας Γιάννης, Χατζηγιακουμής Μιχάλης, Χατζηστραστή Ιωάννα, Χατζηστρατή Ευαγγελία, Χούλη Ζωή και Ψυλλάκη Στέλλα.
Ο εθελοντισμός είναι παιδεία και κατάθεση ψυχής. Είναι, τελικά, πράξη που γίνεται με γνώση, γενναιοδωρία και ανάγκη προσφοράς των καλύτερων στοιχείων που έχουμε και όχι αυτών που μας περισσεύουν. Και η περιβαλλοντική ομάδα του 4ου Γυμνασίου το απέδειξε αυτό.

Pin It on Pinterest