Εξέταση αίματος μπορεί να προσδιορίσει τον καρκίνο ή τον κίνδυνο εκδήλωσής του

Βρετανοί επιστήμονες έκαναν ένα σημαντικό βήμα στον προσυμπτωματικό έλεγχο του καρκίνου. Με τη βοήθεια ενός τεστ αίματος, μπορεί να είναι δυνατόν να ανιχνευθεί εάν ένα άτομο έχει αναπτύξει καρκίνο ή γενικά θα μπορούσε να έχει υψηλότερο κίνδυνο εμφάνισης της νόσου. Η εξέταση αίματος αυτή  ενδέχεται να εξαλείψει την ανάγκη για ορισμένους τύπους βιοψιών, αναφέρουν οι επιστήμονες στο «The FASEB Journal».

Η μέθοδος που αναπτύχθηκε από ερευνητές στο Πανεπιστήμιο τουBradford ονομάζεται «ευαισθησία στο γονιδίωμα των λεμφοκυττάρων» ή απλούστερα δοκιμή LGS. Για να αναπτύξουν αυτή τη δοκιμή, οι γιατροί πήραν δείγματα αίματος από υγιή άτομα, από ασθενείς με καρκίνο, καθώς και από άτομα που είχαν υψηλότερο ποσοστό κινδύνου για εμφάνιση καρκίνου.

Τα λεμφοκύτταρα από αυτά τα δείγματα εξετάστηκαν κάτω από το μικροσκόπιο χρησιμοποιώντας ένα ειδικό τεστ με τη χρήση υπεριώδους ακτινοβολίας. Η μελέτη απέδειξε ότι το DNA των ασθενών με καρκίνο μπορεί πιο εύκολα να υποστεί βλάβη από υπεριώδη ακτινοβολία. Τα αποτελέσματα επιβεβαιώθηκαν από εξετάσεις των δειγμάτων αίματος από ασθενείς με καρκίνο του πνεύμονα και καρκίνο του παχέος εντέρου, καθώς και ασθενείς με μελανώματα.

 

Πηγή : naftemporiki.gr

Pin It on Pinterest