Η Διοίκηση του Ε.Κ.Ρ στηρίζει το δίκαιο αίτημα των εργαζομένων του ΡΟΔΑ για άμεση καταβολή των αποδοχών

Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Ρόδου στηρίζει απόλυτα το ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΙΣ ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΩΝ KAI ΣΤΑ ΑΣΤΙΚΑ – ΥΠΕΡΑΣΤΙΚΑ Κ.Τ.Ε.Λ. Ν. ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ (πρώην Σωματείο Εργαζομένων «ΡΟΔΑ») στον αγώνα του για άμεση καταβολή των αποδοχών, που παράνομα περικόπηκαν.
Οι εργαζόμενοι στο ΡΟΔΑ διαχρονικά στήριξαν και στηρίζουν την ύπαρξη και τη λειτουργία του ΡΟΔΑ.

Δεν μπορούμε να δεχτούμε να φορτώνονται ευθύνες άλλων στις πλάτες των εργαζομένων του. Το Ε.Κ.Ρ από το 2010 είχε ζητήσει να αποτιμηθεί το κόστος που θα επωμιζόταν ο ΡΟΔΑ από τη συγχώνευση των δημοτικών επιχειρήσεων των πρώην δήμων, οι οποίες εντάχθηκαν στο ΡΟΔΑ και τον επιβάρυναν με ποσό, που πλησιάζει τα 2.000.000 ευρώ και ζητήσαμε να πληρωθεί το ποσό αυτό από το Δήμο. Δεν μπορούμε σε καμία περίπτωση να δεχτούμε να συσχετίζεται η ανάπτυξη του ΡΟΔΑ με τις νόμιμες διεκδικήσεις των εργαζομένων.
Καλούμε τη Διοίκηση του ΡΟΔΑ, έστω και την τελευταία στιγμή, να υιοθετήσει τις απόλυτα ρεαλιστικές και μετριοπαθείς προτάσεις των εργαζομένων για σταδιακή αποπληρωμή των οφειλών, έτσι ώστε να αποκατασταθεί η ηρεμία στην επιχείρηση. Η κόντρα και η αντιπαράθεση δεν ωφελεί ούτε τους εργαζόμενους, ούτε την επιχείρηση.

Pin It on Pinterest

Share This