Ολοκληρώθηκαν με επιτυχία οι εκδηλώσεις για τον Εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Τουρισμού 2015

Ολοκληρώθηκαν με επιτυχία την περασμένη Κυριακή οι εκδηλώσεις που διοργανώθηκαν για τον Εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Τουρισμού 2015. Η Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού εορτάζεται κάθε χρόνο στις 27 Σεπτεμβρίου, ημερομηνία η οποία καθορίστηκε από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Τουρισμού το 1970. Στόχος του εορτασμού είναι η ανάδειξη της οικονομικής, κοινωνικής, πολιτιστικής και πολιτικής συμβολής του Τουρισμού στην ευδαιμονία της Διεθνούς Κοινότητας. Η Ρόδος τίμησε την ημέρα αυτή με μία σειρά εκδηλώσεων που πραγματοποιήθηκαν μέσα στον Σεπτέμβριο, αρχής γενομένης από την Τρίτη 1 Σεπτεμβρίου και κορυφώθηκαν την Κυριακή 27 Σεπτεμβρίου.
Πιο συγκεκριμένα, την Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου 2015, στο πλαίσιο του Εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Τουρισμού, η Δημοτική Κοινότητα Αρχαγγέλου πραγματοποίησε εκδήλωση στην Πλατεία Ηρώων με τη συμμετοχή του Πολιτιστικού Συλλόγου Αρχαγγέλου «Ο Αίθωνας», του Πολιτιστικού Συλλόγου Μασάρων «Το Καμειρί», του Πολιτιστικού Συλλόγου Διδυμοτείχου «Ορφέας» και της Σχολής Χορού της Δέσποινας Μπούσιου.
Το Σάββατο 26 Σεπτεμβρίου 2015, στο πλαίσιο του Εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Τουρισμού, η Διεύθυνση Τουρισμού του Δήμου Ρόδου σε συνεργασία με το Δ.Ο.Π.Α.Ρ. και την Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Ρόδου, διοργάνωσε εκδήλωση στην οποία συμμετείχε πλήθος κόσμου. Η εκδήλωση ξεκίνησε με μία παρέλαση την οποία άνοιξε η Φιλαρμονική του Δήμου Ρόδου και ακολούθησαν οι Πολιτιστικοί Σύλλογοι του νησιού, μέλη της Ομοσπονδίας Πολιτιστικών Συλλόγων Ρόδου. Η παρέλαση κατέληξε στην Πλατεία Ελευθερίας, μπροστά από το Δημαρχιακό Μέγαρο όπου και ακολούθησε η παρουσίαση παραδοσιακών χορών της Ρόδου στους επισκέπτες του νησιού. Τα μέλη των Πολιτιστικών Συλλόγων χόρεψαν μαζί με τους τουρίστες οι οποίοι στη συνέχεια είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν μία συναυλία από τη Φιλαρμονική του Δήμου Ρόδου που πραγματοποιήθηκε στον Τρούλο του Μανδρακίου και να απολαύσουν τα έργα ζωγραφικής των παιδιών που συμμετέχουν στο εικαστικό εργαστήρι του Δ.Ο.Π.Α.Ρ. Τα έργα αυτά είχαν φιλοτεχνηθεί ειδικά για την Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού.
Την Κυριακή 27 Σεπτεμβρίου 2015, στο πλαίσιο του Εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Τουρισμού και του Εορτασμού των Ευρωπαϊκών Ημερών Πολιτισμού, ο Δ.Ο.Π.Α.Ρ. σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Τουρισμού του Δήμου Ρόδου και την Αρχαιολογική Υπηρεσία Δωδεκανήσου πραγματοποίησε μεγαλειώδη συναυλία αφιερωμένη στα 90 χρόνια του Μίκη Θεοδωράκη στον Προμαχώνα του Μεγάλου Μαγίστρου. Τη συναυλία παρακολούθησε πλήθος κόσμου που είχε κατακλύσει το χώρο.
Την ίδια ημέρα, στο πλαίσιο του Εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Τουρισμού, η Τοπική Κοινότητα Θεολόγου πραγματοποίησε εκδήλωση με τη συμμετοχή του Πολιτιστικού Συλλόγου Φανών «Ο Πρόδρομος», του Πολιτιστικού Συλλόγου Δαματριάς «Η Καλλιγένεια», του Πολιτιστικού Συλλόγου Παραδεισίου «Βιλλανόβα», του Πολιτιστικού Συλλόγου Μαριτσών «Ο Κερωνιάτης» και των μουσικών Γιάννη Κλαδάκη, Αντώνη Φιόλλα και Γιάννη Λεντάκη. Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης βραβεύτηκαν τουρίστες που επί σειρά ετών επισκέπτονται την Τοπική Κοινότητα Θεολόγου ενώ στους παριστάμενους προσφέρθηκαν παραδοσιακά εδέσματα και ποτά.
Η Δημοτική Κοινότητα Λίνδου, στο πλαίσιο του Εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Τουρισμού, πραγματοποίησε εκδήλωση με τη συμμετοχή του Πολιτιστικού Συλλόγου Λίνδου «Απόστολος Παύλος» όπου παρουσιάστηκαν παραδοσιακοί χοροί από το χορευτικό μπαλέτο του Συλλόγου. Στους επισκέπτες προσφέρθηκαν κρασί και παραδοσιακά εδέσματα. Στην εκδήλωση συμμετείχε και το «Μεσαιωνικό Ρόδο» με δρώμενα εμπνευσμένα από το Μεσαιωνικό Φεστιβάλ Ρόδου που πραγματοποιείται στο νησί μας κάθε χρόνο.
Η Δημοτική Κοινότητα Λάρδου, στο πλαίσιο του Εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Τουρισμού, πραγματοποίησε εκδήλωση με τη συμμετοχή του Πολιτιστικού Συλλόγου Λάρδου «Ο Ταξιάρχης» που παρουσίασε στους παρευρισκόμενους παραδοσιακούς και μοντέρνους χορούς.
Στο πλαίσιο του Εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Τουρισμού, οι επισκέπτες του νησιού αλλά και οι Ροδίτες είχαν την ευκαιρία να περιηγηθούν στην πόλη της Ρόδου δωρεάν με το τρενάκι της Δ.Ε.Σ. Ρ.Ο.Δ.Α. και να παρακολουθήσουν δωρεάν το υπερθέαμα εννέα διαστάσεων με την ιστορία της Ρόδου από το Throne of Helios.
Σημειώνεται ότι συνεχίζουν να λειτουργούν οι εκθέσεις που παρουσιάζονται από το Μουσείο Νεοελληνικής Τέχνης του Δήμου Ρόδου, τις οποίες αξίζει κανείς να επισκεφθεί:
Μουσείο Νεοελληνικής Τέχνης Δήμου Ρόδου
Κτίριο «Ανδρέας Ιωάννου»
Δευτέρα – Παρασκευή: 08:00 – 21:30

Ο Δήμος Ρόδου και το Μουσείο Νεοελληνικής Τέχνης με αφορμή τη συμπλήρωση των ενενήντα χρόνων από την ίδρυση της Πινακοθήκης Ρόδου (1962 επί δημαρχίας Μιχαήλ Πετρίδη), παρουσιάζουν μία τιμητική έκθεση που αφορά τα πρώτα εικαστικά έργα που αποκτήθηκαν τότε με την πρωτοβουλία του  φιλότεχνου εμπνευστή, πρωτεργάτη και δημιουργού της Πινακοθήκης, του αείμνηστου τότε Νομάρχη Δωδεκανήσου Ανδρέα Ιωάννου, με την οικονομική συνδρομή κυρίως του Δήμου Ρόδου, του Υπουργείου Παιδείας και πολιτών της Ρόδου. Αποτελεί αυτή τη στιγμή μία από τις καλύτερες σε σημαντικότητα έργων έκθεση στην Ελλάδα. Περιλαμβάνει έργα των καλύτερων ζωγράφων του περασμένου αιώνα (Θεόφιλος, Παρθένης, Μπουζιάνης, Οικονόμου, Εγγονόπουλος, Σπύρος Βασιλείου, Κοντόπουλος, Χατζηκυριάκος-Γκίκας, Γιαλλινάς, Γερμενής, Τσαρούχης, Κόντογλου, Θωμόπουλος, Παπαλουκάς και πολλοί άλλοι).
Η έκθεση λειτουργεί από Δευτέρα έως και Παρασκευή, από τις 08:00 έως και τις 21:00 και θα διαρκέσει μέχρι και την Πέμπτη 31 Δεκεμβρίου 2015. Σάββατο, Κυριακή και αργίες το Μουσείο Νεοελληνικής Τέχνης παραμένει κλειστό.

Μουσείο Νεοελληνικής Τέχνης Δήμου Ρόδου
«Νεστορίδειο Μέλαθρο»
Τρίτη – Σάββατο: 08:00 – 16:00

Ο Δήμος Ρόδου και το Μουσείο Νεοελληνικής Τέχνης λειτουργούν έκθεση στην οποία εκτίθενται έργα Ζωγραφικής και Γλυπτά των σημαντικότερων καλλιτεχνών των τελευταίων χρόνων του 20ου αιώνα (δεκαετία του 1960 και νεώτεροι) από τη μόνιμη συλλογή του Μουσείου (Φασιανός, Ψυχοπαίδης, Κεσσανλής, Πάστρα, Μποκόρος, Τσόκλης, Μυταράς, Ζούνη, Θεοφυλακτόπουλος, Τέτσης, Καρράς, Ζογγολόπουλος, Παπαγιάννης και πολλοί άλλοι). Εκτίθενται επίσης πολύ σημαντικά έργα του Βάλια Σεμερτζίδη της συλλογής του Ε.Β.Ε.Δ. με θεματολογία από τα Δωδεκάνησα.
Η έκθεση λειτουργεί από Τρίτη έως και Σάββατο, από τις 08:00 έως και τις 16:00 και θα διαρκέσει μέχρι και την Πέμπτη 31 Δεκεμβρίου 2015. Σάββατο, Κυριακή και αργίες το Μουσείο Νεοελληνικής Τέχνης παραμένει κλειστό.

Κέντρο Σύγχρονης Τέχνης Μουσείου Νεοελληνικής Τέχνης Δήμου Ρόδου
Τρίτη – Σάββατο: 08:00 – 21:30

Ο Δήμος Ρόδου και το Μουσείο Νεοελληνικής Τέχνης λειτουργούν έκθεση στην οποία εκτίθενται χάρτες και χαρακτικά της Ρόδου, της Δωδεκανήσου και του Αρχιπελάγους, δωρεάς Zoe York.
Η έκθεση λειτουργεί από Τρίτη έως και Σάββατο, από τις 08:00 έως και τις 21:30 και θα διαρκέσει μέχρι και το Σάββατο 31 Οκτωβρίου 2015. Σάββατο, Κυριακή και αργίες το Μουσείο Νεοελληνικής Τέχνης παραμένει κλειστό.

Μουσείο Νεοελληνικής Τέχνης Δήμου Ρόδου
Νέα Πτέρυγα Νεστοριδείου Μελάθρου
Τρίτη – Σάββατο: 08:00 – 21:00

Ο Δήμος Ρόδου και το Μουσείο Νεοελληνικής Τέχνης λειτουργούν αναδρομική έκθεση αφιερωμένη στη μνήμη του Παναγιώτη Γράββαλου με τα έργα που ο ίδιος χάρισε στο Μουσείο. Οι δραστηριότητες του Παναγιώτη Γράββαλου στον εικαστικό χώρο ήταν δυναμικές και σημαντικές, δεν περιορίζονταν μόνο στη δημιουργία έργων τέχνης αλλά επεκτείνονταν στην οργάνωση, διάδοση και ανανέωση της καλλιτεχνικής παιδείας, στην ανανέωση και στην ανάπτυξη των γραφικών τεχνών της χώρας καθώς και σε πολλούς ακόμα τομείς των εφαρμοσμένων τεχνών.
Η έκθεση λειτουργεί από Τρίτη έως και Σάββατο, από τις 08:00 έως και τις 16:00 και θα διαρκέσει μέχρι και την Τρίτη 15 Δεκεμβρίου 2015. Σάββατο, Κυριακή και αργίες το Μουσείο Νεοελληνικής Τέχνης παραμένει κλειστό.

Pin It on Pinterest