Ο Δήμος Ρόδου αρωγός στις δράσεις των Special Olympics – Υπογραφή της Διακήρυξης Συνεργασίας με Special Olympics

Με την υπογραφή της Διακήρυξης Συνεργασίας μεταξύ  Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, Δήμου Ρόδου και Special Olympics Ελλάδας, ανήμερα της 3ης Δεκεμβρίου, ημέρας καθιερωμένης ως Παγκόσμιας Ημέρας Ατόμων με Αναπηρία, έκλεισε χθες ο κύκλος των εκδηλώσεων των αγώνων του Final Four Καλαθοσφαίρισης Special Olympics – Ρόδος 2014, που διεξήχθησαν στο Βενετόκλειο, με την υποστήριξη της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης, της FIBA Europe και της Euroleague.

Παράλληλα αναγγέλθηκε η ίδρυση  τμήματος Special Olympics με έδρα τη Ρόδο και εμβέλεια σε όλα τα Δωδεκάνησα.

Επρόκειτο κατά γενική ομολογία για μια επιτυχημένη οργάνωση, κατά την οποία αιρετοί, φορείς, Ροδίτες και Ροδίτισσες αγκάλιασαν και χειροκρότησαν όλους τους αθλητές, στέλνοντας μήνυμα σεβασμού και αλληλεγγύης, μήνυμα ισότητας για όλους τους ανθρώπους.

Η επιλογή του νησιού της Ρόδου για τη διεξαγωγή των αγώνων έγινε μετά από πρόταση του Δημάρχου Φώτη Χατζηδιάκου, στο πλαίσιο της βράβευσης από το Δήμο Ρόδου, των αθλητών και αθλητριών των Special Olympics Ελλάδας, που πήραν το αργυρό μετάλλιο, στους πανεευρωπαϊκούς αγώνες στο Βέλγιο, τον περασμένο Σεπτέμβριο.

Η πρόεδρος των Special Olympics Ελλάδας Γιάννα Δεσποτοπούλου απένειμε τιμητική βράβευση στον κ. Χατζηδιάκο δίνοντας του το άγαλμα- σύμβολο «Ευνίκη». Ο δήμαρχος εξέφρασε τον αμέριστο θαυμασμό του στους αθλητές και τις αθλήτριες των  Special Olympics Hellas,  τονίζοντας:  « Ανεξαρτήτως αποτελέσματος για εμάς είστε όλοι νικητές. Είστε οι πρωταθλητές της ζωής, οι ολυμπιονίκες της θέλησης» και υπογράμμισε:

«Οι αθλητές που βρίσκονται σήμερα εδώ λειτουργούν ως πρότυπα και πηγή έμπνευσης για όλους μας. Κάθε μέρα αποτελεί μια πρόκληση, εντός και εκτός των αγωνιστικών χώρων, την οποία και αντιμετωπίζουν με πείσμα, θέληση και κόπο. Θέλω να γνωρίζετε πως όλοι μας σε τοπικό επίπεδο σας στηρίζουμε και σας αγαπάμε, και δείχνουμε αυτή την αγάπη με έργα και δράσεις και όχι με λόγια.

Ο Δήμος Ρόδου στηρίζει και θα στηρίζει κάθε δράση των Special Olympics και θα είναι πάντοτε αρωγός και υποστηρικτής κάθε προσπάθειας τους προκειμένου να συμβάλλει στη δημιουργία ενός περιβάλλοντος αποδοχής και σεβασμού, μιας κοινωνίας χωρίς φραγμούς.

Θέλω να ευχαριστήσω την Πρόεδρο, κα. Γιάννα Δεσποτοπούλου, τους αθλητές και τους συνοδούς των Special Olympics Hellas γιατί μέσα από τους αγώνες τους και τις διακρίσεις τους μας έχουν κάνει υπερήφανους και να ευχηθώ σε όλα τα μέλη της αποστολής να φέρουν ανάλογες διακρίσεις και επιτυχίες στον τόπο μας».


Ο Δήμαρχος ευχαρίστησε επίσης όλους τους εθελοντές, συλλόγους και οργανώσεις, για την συμπαράσταση και στήριξη των αγώνων και τους χορηγούς που συνέβαλαν στη διεξαγωγή του σημαντικού αυτού για τον τόπο, αθλητικού, μα  πάνω από όλα, ανθρώπινου,  γεγονότος. Τέλος ευχαρίστησε θερμά τους άνδρες των Σωμάτων Ασφαλείας για τη συνδρομή τους στην εύρυθμη και ασφαλή λειτουργία των αγώνων.

Pin It on Pinterest