“Θεαματικές κινήσεις” προτείνει ο Δήμαρχος για ζητήματα όπως η πτωτική πορεία της Κρουαζιέρας

Την ανάγκη να προβεί η Ρόδος σε θεαματικές κινήσεις ώστε να μην πληγεί από την πτωτική πορεία της κρουαζιέρας που ξεκίνησε το 2009, καθώς και τον προσανατολισμό των εφοπλιστών να την στρέψουν προς προορισμούς της Ασίας, τόνισε ο δήμαρχος Ρόδου Φώτης Χατζηδιάκος στην ευρεία σύσκεψη που συγκάλεσε το πρωί (Πέμπτη) στο Λιμενικό Ταμείο Νοτίου Δωδεκανήσου.

Οι πληροφορίες που πυκνώνουν συνεχώς για “στροφή προς την Ασία” επιβάλουν την εφαρμογή ενός επιθετικού marketing από πλευράς της Ρόδου με δεδομένο ότι η πτώση των προσεγγίσεων δεν οφείλεται σε έλλειψη υποδομών, αλλά στη μείωση του ενδιαφέροντος που συγκεντρώνουν οι προορισμοί της Μεσογείου λόγω της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης.

Στη σύσκεψη που έγινε ενόψει της ΄Εκθεσης για τον θαλάσσιο τουρισμό η οποία πραγματοποιείται από τις  5 έως και τις 7 Δεκεμβρίου στο αεροδρόμιο “Ελευθέριος Βενιζέλος” και θα μετάσχει σ΄ αυτήν ο δήμαρχος Ρόδου, ο πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου κ. Μιχάλης Χριστοδούλου και η αντιπρόεδρος κ. Μαρίζα Χατζηλαζάρου μετείχαν επίσης ο περιφερειακός σύμβουλος κ. Παναγιώτης Κουνάκης, ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου κ. Νίκος Κουκούλης, ο κ. Γιώργος Αντώνογλου ως εκπρόσωπος του ΕΒΕΔ, ο Γενικός Διευθυντής του ΠΡΟΤΟΥΡ κ. Μπάμπης Παλογιαννίδης, ο Σύμβουλος Ασφάλειας Λιμένος κ. Παναγιώτης Ντόκος, ναυτικοί και τουριστικοί πράκτορες.

“Είμαστε σε μια περίοδο κατά την οποία μας αμφισβητεί το ίδιο το κράτος, είμαστε σε περίοδο αβεβαιότητας και οι επαφές μας με το υπουργείο είναι δύσκολες, πρέπει να στηριχθούμε στις δικές μας δυνάμεις” τόνισε ο δήμαρχος συμπληρώνοντας ότι θέματα καυτά για τη λειτουργία του Δήμου όπως το μέλλον του ΔΗ.ΦΟ. ΔΩ και του ΠΡΟ.ΤΟΥΡ  είναι σε εκκρεμότητα.

“Όλοι μαζί και ο καθένας χωριστά πρέπει να αναλάβουμε το κομμάτι ευθύνης που μας αναλογεί ξεκαθάρισε ο κ. Χατζηδιάκος υπογραμμίζοντας συγκεκριμένα: “ανέλαβα την ευθύνη αυτού του νησιού, πρέπει να ανοίξω “μέτωπα” και θα το κάνω, πρέπει να προβούμε σε θεαματικές κινήσεις”.

Στο πλαίσιο αυτό συζητήθηκε σειρά προτάσεων που αφορούν κίνητρα τα οποία θα δοθούν στα σκάφη που ελλιμενίζονται ενώ καταρτίζεται το master plan που θα προσδιορίζει τις νέες παραμέτρους που θα διέπουν τη λειτουργία του λιμανιού της Ρόδου.

Pin It on Pinterest