Εντατικοποίηση των ελέγχων για την επαιτεία ζήτησε ο δήμαρχος από την ΕΛΑΣ

 

Συνάντηση με τον νέο Γενικό Περιφερειακό Διευθυντή Νοτίου Αιγαίου

Με το νέο Γενικό Περιφερειακό Αστυνομικό Διευθυντή Νοτίου Αιγαίου υποστράτηγο κ. Κωνσταντίνο Τσαρδινάκη συναντήθηκε το πρωί (Τετάρτη) ο δήμαρχος Ρόδου κ. Φώτης Χατζηδιάκος, παρουσία του ταξίαρχου Αστυνομικού Διευθυντή Α΄ Δωδεκανήσου κ. Φώτη Νικολόπουλου και συζήτησε θέματα κοινοχρήστων χώρων, άγρας πελατών και επαιτείας.

Ο δήμαρχος ζήτησε την εντατικοποίηση των ελέγχων εν όψει του ξεκινήματος της τουριστικής περιόδου και καθ΄ όλη τη διάρκεια της σαιζόν υπογραμμίζοντας ότι «η εμφάνιση και η ευταξία της πόλης είναι προτεραιότητα για τη δημοτική αρχή».

Ο κ. Χατζηδιάκος έκανε ιδιαίτερη αναφορά στο πρόβλημα των «Ρομά από την Αττική» οι οποίοι καταφθάνουν τέτοιες περιόδους και επιδιώκουν να καταλύσουν σε πάρκα της πόλης και ζήτησε την εντατικοποίηση των ελέγχων της Αστυνομίας και το ξεκίνημα ελέγχων στο λιμάνι οι οποίοι θα αποτρέπουν την αποβίβασή τους στη Ρόδο, όπως γινόταν κατά το παρελθόν με επιτυχή αποτελέσματα.

«Δεν αρμόζει στην τουριστική Ρόδου η εικόνα της επαιτείας τσιγγανόπαιδων στην παραλιακή ζώνη κατά τις ημέρες που έρχονται τα κρουαζιερόπλοια» τόνισε ο δήμαρχος και ζήτησε τη συνδρομή της Eελληνικής Αστυνομίας και για την τήρηση εφαρμογής των νόμων εντός της Μεσαιωνικής Πόλης στην άγρα πελατών, την κατάληψη των κοινοχρήστων χώρων και την αντιμετώπιση του κυκλοφοριακού προβλήματος σε σημεία αιχμής».

Οι δύο πλευρές επαναβεβαίωσαν την ουσιαστική και στενή συνεργασία με δεδομένες ωστόσο τις ελλείψεις σε αστυνομική δύναμη, γεγονός το οποίο όπως δήλωσε ο περιφερειακός διευθυντής Νοτίου Αιγαίου σε καμιά περίπτωση δεν θα σημάνει μείωση των ελέγχων «Η Αστυνομία είναι εδώ για να δίνει λύσεις» τόνισε ο κ. Τσαρδινάκης.

Στη συνάντηση, παρουσία και του προέδρου της πόλεως Ρόδου κ. Μίλτου Παγκά, ιδιαίτερη αναφορά έγινε στο προσφυγικό πρόβλημα το οποίο αντιμετωπίζεται επιτυχώς έως αυτή τη στιγμή στη Ρόδο, καθώς και των μικροπωλητών και των παράνομων Κινέζων μασέρ που δραστηριοποιούνται στις παραλίες.