Φεύγουν τα πούλμαν από τα τείχη της Μεσαιωνικής Πόλης – Σύσκεψη για το παρκινγκ πραγματοποιήθηκε στο Δήμο

Για τις βελτιωτικές παρεμβάσεις στις οποίες προχωρεί ο Δήμος προκειμένου να αποσυμφορηθεί η παραλιακή ζώνη του κέντρου της πόλης της Ρόδου, με τη δημιουργία νέων χώρων στάθμευσης για ενοικιαζόμενα αυτοκίνητα, και πούλμαν ενημερώθηκαν οι αρμόδιοι φορείς.

Σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι (Τετάρτη) υπό τον δήμαρχο κ. Φώτη Χατζηδιάκο, παρουσία του αντιδημάρχου Μεσαιωνικής Πόλης κ. Γιώργου Κακκούλη, του προέδρου της πόλεως Ρόδου κ. Μίλτου Παγκά και τοπικών συμβούλων έγινε γνωστό ότι:

  • θα δημιουργηθούν θέσεις στάθμευσης με τη διαμόρφωση της πλατείας στην περιοχή της οδού Αυστραλίας και μικρές αλλαγές στις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις

  • παρά την καθυστέρηση λόγω απεργιών θα συνεχιστούν και θα ολοκληρωθούν οι ασφαλτοστρώσεις και διαγραμμίσεις στο λιμάνι της Ακαντιάς

  • κανένα πούλμαν δεν θα σταθμεύει έξω από τα τείχη της Μεσαιωνικής Πόλης, αφού με τις ανάλογες ρυθμίσεις νέος χώρος στάθμευσης θα είναι η Ακτή Προμηθέως στο Θέατρο Μεσαιωνικής Τάφρου Μελίνα Μερκούρη

  • επανεξετάζεται η χρήση του χώρου στην Κολόνα

Στη σύσκεψη κλήθηκαν και συμμετείχαν: ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Νίκος Μπόνης, ο πρόεδρος των Καταστηματαρχών Μεσαιωνικής Πόλης Τάσος Μελετίου καθώς και μέλη του διοικητικού συμβουλίου, ο πρόεδρος των Εστιατόρων Γιάννης Κλούβας, ο πρόεδρος του Συλλόγου Ενοικιαζομένων Αυτοκινήτων και μέλη του διοικητικού συμβουλίου.

Τόσο ο δήμαρχος όσο και οι εκπρόσωποι των φορέων διατύπωσαν επιπλέον προτάσεις ενώ ο κ. Χατζηδιάκος παρουσίασε και τον σχεδιασμό για τα επόμενα έτη τόσο για τη δημιουργία νέων παρκινγκ, όσο και για την ιδανικότερη χρήση των υπαρχουσών.

«Ο απεγκλωβισμός καίριων σημείων γύρω από τη Μεσαιωνική Πόλη και η ανάγκη δημιουργίας όσο περισσότερων θέσεων παρκινγκ, μας απασχολεί συνεχώς σε συνεργασία και με το Λιμενικό Ταμείο δήλωσε ο δήμαρχος και τόνισε ότι η διευκόλυνση των τουριστών που επισκέπτονται την πόλη είναι προτεραιότητα γι αυτό η δημοτική αρχή αναζητεί και νέους χώρους οι οποίοι θα διαμορφωθούν και θα διατίθενται με αντίτιμο».