Διήμερη περιοδεία της παράταξης ΡΟΔΗ στη Νότια Ρόδο, Αφάντου και Αρχάγγελο

·         Διήμερη περιοδεία στις 11 &12 Μαΐου του επικεφαλής της παράταξης Ροδιακή Δημιουργία κ Χατζή Χατζηευθυμίου στα χωριά της Νότιας Ρόδου και τις Δημοτικές Ενότητες Αρχαγγέλου και Αφάντου.

 

·         Την Κυριακή 11 Μαΐου 2014 πραγματοποιήθηκε περιοδεία του επικεφαλής της παράταξης ΡΟ.ΔΗ. κ Χατζή Χατζηευθυμίου στα χωριά της Νότιας Ρόδου.

Ειδικότερα ο κ Χατζηευθυμίου συνοδευόμενος από τοπικούς και δημοτικούς συμβούλους επισκέφθηκε τα χωριά Ασκληπειό, Κατταβιά, Απολλακιά, Λαχανιά,  Μεσαναγρός, Προφύλια, Βάτι, , Αρνίθα, και τέλος το Γενάδι.

Κατά την παραμονή του στους οικισμούς της Νότιας Ρόδου ο επικεφαλής της παράταξης ΡΟ.ΔΗ. κ Χατζή Χατζηευθυμίου συνομίλησε με τους κατοίκους για τα προβλήματα που βιώνουν από την εφαρμογή του Καλλικράτη.

Συγκεκριμένα σύσσωμοι οι κάτοικοι αναφέρθηκαν στα προβλήματα καθημερινότητας που αντιμετωπίζουν και την διοικητική απομόνωση που βιώνουν.

Απλές υποθέσεις που σχετίζονται με αρμοδιότητες του δήμου σχετικά με τη συντήρηση υποδομών όπως δίκτυα άρδευσης & ύδρευσης, οδικός φωτισμός, καθαριότητα κ.τ.λ. δεν επιλύονται, με αποτέλεσμα να αναλαμβάνουν εθελοντική πρωτοβουλία οι κάτοικοι.

Από την πλευρά του ο κ Χατζηευθυμίου υπογράμμισε ότι ο ίδιος και τα στελέχη της παράταξης ΡΟ.ΔΗ. αποτελούν εγγυητές ότι θα ξαναζωντανέψουν τα χωριά της Ρόδου.

Αναλυτικότερα ο κ Χατζηεθυμίου αναφέρθηκε στις προγραμματικές θέσεις της παράταξης ΡΟ.ΔΗ  που με βάση τα άρθρα 83 & 84 του Καλλικράτη θα επιτρέψει στα τοπικά συµβούλια να  έχουν πόρους και αρµοδιότητες για έργα και δράσεις.

Σε ότι αφορά δε τα ιδιαίτερα οξυμένα προβλήματα πρωτοβάθμιας ιατρικής φροντίδας στη Νότια Ρόδο, ο κ Χατζηευθυμίου υπογράμμισε ότι από τα συνολικά 9 Δημοτικά   Ιατρεία που προβλέπονται στο πρόγραμμα της παράταξης,  τα 3 αφορούν τη Λάρδο, το Γεννάδι και την Απολακκιά.

           

·         Τη Δευτέρα 12 Μαΐου ο επικεφαλής της παράταξης ΡΟ.ΔΗ. κ Χατζηευθυμίου επισκέφθηκε διαδοχικά περιοχές των Δημοτικών Ενοτήτων Αφάντου και Αρχαγγέλου.

Κατά την παραμονή του, ο κ Χατζηευθυμίου συνοδευόμενος από τοπικούς και δημοτικούς συμβούλους συνομίλησε με κατοίκους οι οποίοι του εξέθεσαν τα προβλήματα τους αναφορικά με την εφαρμογή του Καλλικράτη.

            Από την πλευρά του ο κ Χατζηευθυμίου δεσμεύτηκε για ακόμη μία φορά ότι οι αυτονόητες υπηρεσίες για τους πολίτες όπως η καθαριότητα, η συντήρηση υποδομών  κ.τ.λ. θα βελτιωθούν την επομένη των εκλογών με την νίκη της παράταξης ΡΟ.ΔΗ.

Κλείνοντας την διήμερη περιοδεία του ο κ Χατζηευθυμίου δήλωσε τα εξής:

«Ο δήµος-γραφειοκράτης τελειώνει στις 18 Μαϊου, δοκιµάστηκε και απέτυχε. Ανίσχυρος και αδύναµος να δώσει λύσεις στα µικρά και αυτονόητα, αποµακρύνθηκε από τον πολίτη, περιθωριοποίησε τις ενότητες, τις κοινότητες και τα χωριά.

Αυτό που κάποιοι δεν τόλµησαν, το τολµούµε εµείς και θα το κάνουµε πράξη µέσα στο 2014.»

 

Pin It on Pinterest