Διάκριση μαθητών του «ΡΟΔΙΩΝ ΠΑΙΔΕΙΑ» σε Πανελλήνιους Διαγωνισμούς Γαλλοφωνίας 2014

Το Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος και η Υπηρεσία Συνεργασίας και Μορφωτικής Δράσης της Πρεσβείας της Γαλλίας στην Ελλάδα, σε συνεργασία με τις γαλλόφωνες Πρεσβείες στην Ελλάδα, διοργάνωσαν ένα πανελλήνιο μαθητικό διαγωνισμό Γαλλοφωνίας για το 2014 ανοικτό προς όλες τις σχολικές μονάδες και τους φοιτητές. Στο διαγωνισμό αυτό διακρίθηκαν μαθητές και μαθήτριες των  Εκπαιδευτηρίων «ΡΟΔΙΩΝ ΠΑΙΔΕΙΑ».

Ειδικότερα, μαθητές της Α’ τάξης του Γυμνασίου των Εκπαιδευτηρίων «ΡΟΔΙΩΝ ΠΑΙΔΕΙΑ» πήραν μέρος σε αυτό τον διαγωνισμό δημιουργώντας, με τον συντονισμό της καθηγήτριας κ. Μένης Κελλή, ένα βίντεο στο οποίο οι ίδιοι ήταν πρωταγωνιστές. Στο βίντεο που δημιούργησαν με τίτλο: «Μια τρελή διακήρυξη των δικαιωμάτων της θάλασσας», οι μαθητές ανταλλάσσουν επιχειρήματα για ζητήματα που αφορούν στην προστασία της θαλάσσιας ζωής. Οι μαθητές διακρίθηκαν ανάμεσα σε 6.500 υποψηφίους με το ειδικό βραβείο «επικαιρότητας και πολιτισμού». 

Πιο συγκεκριμένα διακρίθηκαν οι παρακάτω μαθητές και μαθήτριες: Αργύρα Αναστασία, Γεωργούντζου Διονυσία, Δέτση Μαρία, Ελευθεριάδη Μαριτίνα, Ζουρούδης Παναγιώτης, Καλαφάτη Μαρία, Καράλλα Σμαράγδα, Λινάρδου Άννα, Μαρίνου Ιωάννα, Μπουλάξη Μπέττη, Μυροφόρου Στέλιος, Νικολιδάκης Γιώργος, Ντουρουτλή Τσαμπίκα, Ριζόπουλος Βασίλης, Σκουμιός Νικόλαος και Σταματούλας Σταμάτης.

Η απονομή των βραβείων του διαγωνισμού έγινε στο πλαίσιο της Εβδομάδας για τη Γαλλική Γλώσσα και τη Γαλλοφωνία, η οποία εορτάζεται κάθε χρόνο σε ολόκληρο τον κόσμο με επίκεντρο τη Διεθνή Ημέρα Γαλλοφωνίας.

Η Διεύθυνση των Εκπαιδευτηρίων «ΡΟΔΙΩΝ ΠΑΙΔΕΙΑ» συγχαίρει θερμά τους μαθητές και τις μαθήτριες για τις διακρίσεις τους και τους εύχεται πάντα επιτυχίες.

Pin It on Pinterest