Θερμή υποδοχή στους επιβάτες της πρώτης πτήσης charter στη Ρόδο !

Στο πλαίσιο της έναρξης της τουριστικής περιόδου για το έτος 2014, η Διεύθυνση Τουρισμού του Δήμου Ρόδου, σε συνεργασία με το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Δωδεκανήσου, διοργάνωσε υποδοχή για τους επιβάτες της πρώτης πτήσης charter που προσγειώθηκε στο διεθνές αεροδρόμιο «Διαγόρας» της Ρόδου την Τρίτη 1 Απριλίου 2014 και ώρα 13:25. Το αεροπλάνο της εταιρίας Ryan Air μετέφερε 128 επιβάτες από το Λονδίνο της Μεγάλης Βρετανίας.
Στο αεροδρόμιο τους υποδέχθηκαν η Αερολιμενάρχης κυρία Ξανθή Κριτσινέλια, από πλευράς Δήμου Ρόδου η Διευθύντρια της Διεύθυνσης Τουρισμού κυρία Βεατρίκη Σέρβου και τα στελέχη της Διεύθυνσης Τουρισμού κυρίες Σέβα Τσίμπλη και Αναστασία Σαββιού και η προϊσταμένη του Τμήματος Δημοσίων Σχέσεων και Γραφείου Τύπου κυρία Μαρία Καραμπίνη και από πλευράς Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου ο αντιπρόεδρος της Δ.Ε.Τ.Α.Π. και μέλος του Τουριστικού Τμήματος του Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου κύριος Σάββας Παγωνάκης. Εκεί ήταν και ο Δημοτικός Σύμβουλος και Πρόεδρος του Ρ.Ο.Δ.Α. κύριος Δημήτρης Καρατζιάς.
Η Φιλαρμονική του Δήμου Ρόδου έπαιζε μουσική, ενώ δύο μέλη του Συλλόγου Γυναικών Κοσκινού Ρόδου, οι κυρίες Σεβαστή Μαργαρίτη και Σταματία Καλλιγά, ντυμένες με παραδοσιακές κοσκινιάτικες στολές, μοίραζαν στους τουρίστες το παραδοσιακό ροδίτικο μελεκούνι που ήταν χορηγία της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου. Επίσης μοιράστηκαν χάρτες της Ρόδου στους επισκέπτες και ως δώρα δύο συσκευασίες που περιείχαν ρίγανη και τσάι του βουνού, προσφορά του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου. Το κλίμα στην αίθουσα αφίξεων ήταν χαρούμενο και γιορτινό και οι πρώτοι από αέρος επισκέπτες της Ρόδου για την τουριστική περίοδο 2014 δήλωσαν κατενθουσιασμένοι και συγκινημένοι από την πρωτοβουλία αυτή.

Η Διευθύντρια της Διεύθυνσης Τουρισμού του Δήμου Ρόδου κυρία Βεατρίκη Σέρβου δήλωσε: «Είμαστε εδώ για να υποδεχθούμε το πρώτο αεροπλάνο που αφίχθηκε στη Ρόδο για την τουριστική περίοδο 2014. Οι εκδηλώσεις υποδοχής που διοργανώνουμε ως Διεύθυνση Τουρισμού τα τελευταία χρόνια για τους τουρίστες γίνονται αποδεκτές από τους φίλους της Ρόδου με μεγάλο ενθουσιασμό. Σκοπεύουμε ως Δήμος Ρόδου να συνεχίσουμε τη δράση αυτή σε όλη τη διάρκεια της τουριστικής περιόδου. Θα ήθελα να ευχαριστήσω θερμά όλους όσους συνεργάστηκαν μαζί μας και συνετέλεσαν στην επιτυχημένη διοργάνωση αυτής της εκδήλωσης».
Η Αερολιμενάρχης Ρόδου κυρία Ξανθή Κριτσινέλια δήλωσε: «Σήμερα άρχισε επίσημα η τουριστική περίοδος του 2014 για το διεθνές αεροδρόμιο «Διαγόρας» της Ρόδου με την άφιξη της πρώτης πτήσης charter της εταιρίας Ryan Air που μετέφερε 128 άτομα από το Λονδίνο. Στη διάρκεια της χειμερινής περιόδου προετοιμαστήκαμε κατάλληλα για να υποδεχθούμε τους επισκέπτες της Ρόδου και είμαστε σε ετοιμότητα να αντιμετωπίσουμε οτιδήποτε προκύψει. Από τα μέχρι τώρα δεδομένα που έχουμε υπόψη μας, φέτος θα είναι μία πολύ καλή περίοδος για τον τουρισμό της Ρόδου».

Ο αντιπρόεδρος της Δ.Ε.Τ.Α.Π. και μέλος του Τουριστικού Τμήματος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου κύριος Σάββας Παγωνάκης δήλωσε ότι «η εκδήλωση αυτή είναι αφιερωμένη στον ταξιδιώτη- τουρίστα στον οποίο πρέπει να δείχνουμε τον απαιτούμενο σεβασμό και την ελληνική φιλοξενία. Ο Τουρίστας αποτελεί την κινητήρια δύναμη για την ανάπτυξη της τοπικής οικονομίας στους δύσκολους καιρούς που διανύουμε. Ως Επιμελητήριο Δωδεκανήσου θα συνεργαστούμε στενά με το Δήμο Ρόδου και σε επόμενες δράσεις γιατί πιστεύουμε ότι οι δράσεις αυτές προάγουν το ροδιακό τουρισμό και δημιουργούν τις βάσεις για πολλαπλασιασμό των επαναλαμβανόμενων τουριστών».

Ανάλογες δράσεις έχουν προγραμματιστεί να πραγματοποιηθούν και σε επόμενες αφίξεις επισκεπτών στο νησί μας.

Ρίξτε μία Ματιά

Pin It on Pinterest