Συνεχίζεται η δερματολογική φροντίδα στις δημοτικές ενότητες της Ρόδου

«Ο δήμος κοντά στον πολίτη και με ιατρικές εξετάσεις. Συνεχίζεται η δερματολογική φροντίδα στις δημοτικές ενότητες»

Στο πλαίσιο της παροχής υπηρεσιών σε κάθε επίπεδο και κάθε ανάγκη του πολίτη της Ρόδου, ξεκίνησε χθες Πέμπτη από τη δημοτική αρχή η δερματολογική φροντίδα απόρων συμπολιτών μας, συνταξιούχων καθώς και ατόμων με ειδικές ανάγκες.
Η δράση αυτή που πραγματοποιείται για πρώτη φορά από την αντιδήμαρχο υγείας και κοινωνικής πολιτικής ιατρό-δερματολόγο κ. Άννα Ζωάννου την οποία συνδράμουν οι υπηρεσίες του Δήμου, στόχο έχει την φροντίδα ατόμων που έως τώρα δεν είχαν τη δυνατότητα να επισκεφτούν δερματολόγο ενώ ασχολείται και με βαριά περιστατικά συμπολιτών μας που λόγω των προβλημάτων τους έχουν πια αναπτύξει και δερματολογικά προβλήματα.
Ειδικότερα η αντιδήμαρχος σε συνεργασία με τον πρόεδρο του Συλλόγου Ατόμων Σκλήρυνσης Κατά Πλάκας κ. Κώστα Θανόπουλο, επισκέφθηκε στα σπίτια τους ασθενείς οι οποίοι χρήζουν περαιτέρω εξετάσεων, αλλά και φροντίδας με τη μεταφορά τους στο νοσοκομείο.
Έτσι κατά τη χθεσινή μέρα, την πρώτη από πολλές που θα ακολουθήσουν στις δημοτικές ενότητες, εξετάστηκαν 30 περιστατικά στο Δημοτικό Ιατρείο της Κοινότητας Καλυθιών, εκ των οποίων κάποια χρήζουν άμεσης αντιμετώπισης και περεταίρω θεραπείας.
Ανάλογη δράση θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 24 Νοεμβρίου στο Δημοτικό ιατρείο της κοινότητας Κοσκινού όπου θα εξεταστούν 50 συμπολίτες μας ενώ το πρόγραμμα θα συνεχιστεί και θα ολοκληρωθεί πριν τα Χριστούγεννα.
«Στόχος μας τονίζει η αντιδήμαρχος είναι να ωφεληθεί ο ασθενής που δεν έχει τη δυνατότητα να μετακινηθεί είτε λόγω οικονομικής του κατάστασης είτε λόγω της προχωρημένης ηλικίας του, ενώ τα άτομα με ειδικές ανάγκες μας βρίσκουν πάντα αρωγούς και συμπαραστάτες».

Pin It on Pinterest

Share This