ΓΙΩΡΓΟΣ ΑΤΤΙΤΗΣ : ” Δεν είμαστε όλοι ίδιοι”

O υπ. Δημοτικός Σύμβουλος κ.Γιώργος Αττιτής, και μέλος της επιτροπής προγράμματος της δημοτικής παράταξης ΡΟΔΗ, έκανε την ακόλουθη δήλωση, σχετικά με την ανακοίνωση της Επιτροπής Αγώνα Λαϊκής Συνέλευσης Ρόδου:

” Θεωρώ υποχρέωση μου, ως μέλος της επιτροπής προγράμματος της παράταξης ΡΟΔΗ για την υγεία και την κοινωνική πολιτική, να απαντήσω σε κάποια ζητήματα που θίγει η ανακοίνωση της Επιτροπής Αγώνα Λαϊκής Συνέλευσης Ρόδου ( έτσι υπογράφουν).
Χωρίς καμία διάθεση αντιδικίας ή επιθετικής διάθεσης, είμαι υποχρεωμένος να κάνω 3 μόνο παρατηρήσεις:
1. To ΡΟΔΗ δεν υπόσχεται,αναλαμβάνει σαφείς και συγκεκριμένες δεσμεύσεις. Και ζητά να κριθεί αυστηρά από την επόμενη κιόλας μέρα, γιατί εμείς δεν θέλουμε ούτε μία ημέρα περίοδο χάριτος.
Είμαστε η μοναδική παράταξη που κατέθεσε ολοκληρωμένο πρόγραμμα για την υγεία και την κοινωνική πολιτική και όχι γονατογραφήματα ή εκθέσεις ιδεών.
Πήγαμε να το παρουσιάσουμε στο Γεννάδι, εκεί που υπάρχει το πρόβλημα. Πήγαμε και συζητήσαμε με τους πολίτες, χωρίς να φοβόμαστε ή να κρυβόμαστε. Ακούσαμε αυτά που μας είπαν, νιώσαμε την εγκατάλειψη και την δικαιολογημένη οργή τους.
Το ελάχιστο που απαιτούμε είναι να αξιολογήσουν όλοι αυτό το ολοκληρωμένο πρόγραμμα 10 σελίδων, με συγκεκριμένες και κοστολογημένες δράσεις. Ένα πρόγραμμα που αποτελεί τη Νέα Κοινωνική Διάσταση της αυτοδιοίκησης.
Δεν είμαστε όλοι ίδιοι και δεν θέλουμε να μας εξομοιώνουν με άλλους, με τους επαγγελματίες της αυτοδιοίκησης.
Να μας κρίνουν και να μας συγκρίνουν από τα προγράμματα και τις προτάσεις μας.
2. Δεν έχουμε κομματικές εξαρτήσεις ούτε στηρίζουμε την όποια κυβερνητική πολιτική. Η φιλοσοφία μας είναι ξεκάθαρη. Το ΡΟΔΗ με το πρόγραμμά του δεν έρχεται για να υποκαταστήσει το ρόλο του Κράτους στη δημόσια υγεία.
Ερχόμαστε για να καλύψουμε τα κενά του συστήματος δημόσιας υγείας, ο Δήμος να είναι εκεί που τον χρειάζεται ο δημότης.
Τόσο ρεαλιστικά, τόσο απλά.
3. Η ερώτηση γιατί όλα αυτά που προτείνουμε δεν έγιναν έως σήμερα, η απάντηση είναι και αυτή απλή. Είμαστε νέοι άνθρωποι, ασχολούμαστε για πρώτη φορά με τα κοινά, ζητάμε την ευκαιρία αλλά και την εντολή των πολιτών για να κάνουμε πράξη τις δεσμεύσεις μας, αυτό το ολοκληρωμένο πρόγραμμα.
Σε ότι αφορά το Χατζή Χατζηευθυμίου, να υπενθυμίσουμε ότι ως Δήμαρχος της Ρόδου για 4 μόνο χρόνια ενίσχυσε όσο κανείς τη λειτουργία των δημοτικών ιατρείων, τοποθετήθηκαν φορητοί καρδιογράφοι.
Συνεπώς η ερώτηση αυτή πρέπει να απευθυνθεί σε αυτούς που έχουν ”ριζώσει” στις καρέκλες και στις θέσεις ευθύνης στον πρώτο ή στο δεύτερο βαθμό, σε αυτούς που διαχειρίστηκαν τον ενιαίο δήμο από το 2010.
Το ΡΟΔΗ είναι ανοιχτό στο διάλογο με τους πολίτες, δεν τον φοβάται.
Οι πολίτες της Νότιας Ρόδου αλλά και όλου του νησιού, μπορούν αν θελήσουν να κάνουμε τον οποιοδήποτε διάλογο.
Είμαστε διατεθειμένοι να πάμε εμείς να τους βρούμε, να πάμε όπου μας πουν.
Όπως κάναμε στο Γεννάδι.
Έχουμε σχέδιο, πρόγραμμα για την επόμενη μέρα.
Είμαστε νέοι άνθρωποι με γνώση, ιδέες, προτάσεις και όρεξη για δουλειά.
Το πιο βασικό: δεν είμαστε όλοι ίδιοι

Pin It on Pinterest