Γιοχάνεσμπουργκ: Πανικός στον αέρα όταν Boeing 737 προσγειώθηκε με το… φτερό [φωτό]

Πανικός επικράτησε ανάμεσα στους 94 επιβάτες και τα μέλη του πληρώματος της πτήσης προς το Γιοχάνεσμπουργκ όταν το Boeing 737 προσγειώθηκε με το… φτερό εξαιτίας ενός προβλήματος στον αριστερό τροχό.

Λίγα λεπτά πριν, το Boeing 737, της εταιρείας British Airways, το οποίο ήταν νοικιασμένο και συντηρούνταν από την εταιρεία Comair της Νοτίου Αφρικής, αντιμετώπισε πρόβλημα στο σύστημα προσγείωσης.

Αυτό δήλωσε ένας εκ των επιβατών, ο οποίος ανέφερε ότι ο πιλότος προειδοποίησε για τη μη ομαλή προσγείωση εξαιτίας ενός προβλήματος στον αριστερό τροχό.

Μπαίνοντας στον αεροδιάδρομο του διεθνούς αεροδρομίου OR Tambo στο Γιοχάνεσμπουργκ, επικράτησαν στιγμές πανικού μέσα στην καμπίνα, αφού το Boeing προσγειώθηκε με το αριστερό φτερό στην άσφαλτο.

«Εβγαιναν φλόγες από την πρόσκρουση του αεροπλάνου στο δρόμο. Οι μηχανές σέρνονταν στο έδαφος και το φτερό έδειχνε να έχει καταστραφεί ολοσχερώς» τόνισε ο Γουόρεν Μαν, ένας εκ των επιβατών του Boeing.

Οπως ανακοίνωσε η Comair, δεν υπήρξε ο παραμικρός τραυματισμός ενώ όλοι οι επιβάτες κατέβηκαν από την σκάλα έκτακτης ανάγκης. Το αεροπλάνο εκτελούσε το δρομολόγιο Πορτ Ελίζαμπεθ-Γιοχάνεσμπουργκ.

Pin It on Pinterest

Share This