“Η Β΄ Αστυνομική Διεύθυνση Δωδεκανήσου με έδρα την Κω, χρειάζεται ενίσχυση – Αφήστε τα σχέδια επί χάρτου και δώστε ουσιαστικές λύσεις”

Μίκα Ιατρίδη: «Η Β΄ Αστυνομική Διεύθυνση Δωδεκανήσου με έδρα την Κω, χρειάζεται ενίσχυση. Αφήστε τα σχέδια επί χάρτου και δώστε ουσιαστικές λύσεις».

Ερώτηση για τα προβλήματα της Β΄ Αστυνομικής Διεύθυνσης Δωδεκανήσου κατέθεσε η Μίκα Ιατρίδη προς τον Υπουργό Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη.

Στην ερώτηση της, η βουλευτής Δωδεκανήσου αναφέρει και σημεία της επιστολής της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Βόρειας Δωδεκανήσου και ζητά από τον αρμόδιο Υπουργό να δώσει άμεσες λύσεις, με δεδομένο ότι η Κως είναι από τους κορυφαίους τουριστικούς προορισμούς με κατακόρυφη αύξηση των τουριστών κατά τους καλοκαιρινούς μήνες.

Η Μίκα Ιατρίδη ζητά από τον Υπουργό να προχωρήσει στον ορισμό επικεφαλής στην Αστυνομική Διεύθυνση, στην ενίσχυση με επαρκές προσωπικό κατά τους θερινούς μήνες και στο σχεδιασμό για την κάλυψη των κενών οργανικών θέσεων σε μόνιμη βάση.

Aκολουθεί το κείμενο της ερώτησης

ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς τον Υπουργό Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη

Θέμα: «Αποδιοργάνωση της Β΄ Αστυνομικής Διεύθυνσης Δωδεκανήσου».

Από τον Απρίλιο του 2013 είχα επισημάνει με ερώτηση μου ζητήματα που απασχολούν τη Β΄ Αστυνομική Διεύθυνση Δωδεκανήσου. Η κατάσταση από τότε, αντί να βελτιωθεί έχει χειροτερέψει.

Ειδικότερα, σύμφωνα και με την επιστολή της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Βόρειας Δωδεκανήσου, η περίφημη αναδιοργάνωση της Αστυνομίας έφερε την πλήρη αποδιοργάνωση στην Β΄ Αστυνομική Διεύθυνση Δωδεκανήσου. Ειδικότερα, η μη τοποθέτηση Αστυνομικού Διευθυντή στην Κω έχει οδηγήσει στον αποσυντονισμό των υπηρεσιών, την πλήρη σύγχυση στον καταμερισμό των αρμοδιοτήτων και την ουσιαστική αδυναμία να ληφθούν αποφάσεις ακόμα και για τα πιο απλά ζητήματα.

Περαιτέρω, η αστυνομική δύναμη της Κω είναι εξαιρετικά αποψιλωμένη, τα ακριβή στοιχεία αναφέρονται στην επιστολή, όταν το νησί είναι από τους κορυφαίους τουριστικούς προορισμούς με 1.800.000 αφιξοαναχωρήσεις, μόνο από το αεροδρόμιο της, και αυτή τη στιγμή φιλοξενεί περί τους 120.000 τουρίστες. Σημειώνεται ότι και οι Αστυνομικοί στην Κω πρέπει να αντιμετωπίζουν, μαζί με τους συναδέλφους τους Λιμενικούς, το ζήτημα των παράνομων μεταναστών.

Ερωτάται ο κ. Υπουργός

  1. Με ποιο τρόπο θα λυθεί άμεσα το ζήτημα της «ακέφαλης» Β΄ Αστυνομικής Διεύθυνσης Δωδεκανήσου;
  2. Προβλέπεται να ενισχυθεί η εν λόγω Διεύθυνση με επαρκές προσωπικό κατά τους καλοκαιρινούς μήνες;
  3. Ποια άμεσα μέτρα θα λάβει για την ενίσχυση της Διεύθυνσης σε προσωπικό και υλικό εξοπλισμό σε μόνιμη βάση;

Η Ερωτώσα Βουλευτής

Τσαμπίκα (Μίκα) Ιατρίδη

Pin It on Pinterest

Shares
Share This