ΕΚΡ” Ποτέ την Κυριακή ! Όχι στην εξαφάνιση και στην εξαθλίωση του Εμπορίου”

ΠΟΤΕ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ & ΕΞΑΘΛΙΩΣΗ ΤΟΥ ΕΜΠΟΡΙΟΥ

Η Διοίκηση του Ε.Κ.Ρ. καταγγέλλει την κυβέρνηση για την ψήφιση του Νόμου για το ωράριο λειτουργίας των καταστημάτων σε ορισμένες περιοχές της χώρας – ανάμεσά τους και η Ρόδος – για 52 Κυριακές. Τελικά η κυβέρνηση υποχωρώντας στη θέληση μεγάλων αλυσίδων καταστημάτων, προχώρησε στη ψήφιση του συγκεκριμένου νόμου, παραβλέποντας τις αντιδράσεις φορέων των εργαζομένων, που εκπροσωπούν άμεσα ή έμμεσα τους εργαζόμενους της χώρας.

Η κυβέρνηση της υποτέλειαςκαι σε πλήρη αντίθεση με τον κλάδο του Εμπορίου, με επιταγή των δανειστών και εντολή τους, προχωρά με νόμο στην κατάργηση της Κυριακής αργίας και καταστρέφει το ελληνικό εμπόριο, καταδικάζοντας σε κλείσιμο τις επιχειρήσεις και στην ανεργία τους εργαζόμενους, προκειμένου να προσφέρει ένα τεράστιο δώρο στα μεγάλα και ξένα πολυεθνικά συμφέροντα!!!

Οι μάσκες έπεσαν πλέον !!! Είναι ξεκάθαρο ότι αυτό που καταγγέλλαμε από κοινού με τους εμπόρους εδώ και καιρό, ότι ο στόχος τους δηλαδή ήταν η πλήρης κατάργηση της Κυριακής αργίας και η καταστροφή και η εξαφάνιση του ελληνικού εμπορίου, αποτελούν πλέον γεγονός !!!

Οι στόχοι τους ξεκάθαροι: Ανακατανομήσε βάθος χρόνου του λιγοστού (λόγω κρίσης) τζίρου από τις μικρές επιχειρήσεις στις μεγάλες πολυεθνικές αλυσίδες – μαζικάκλεισίματα καταστημάτων και απολύσειςεργαζομένων – εργαζόμενοι ωρομίσθιοι, φθηνοί και απλήρωτοι – Κυριακάτικη μαύρη εργασία, βοράστις πολυεθνικές !!!

Επειδή το ελληνικό εμπόριο το εκφράζουν οι εμποροϋπάλληλοι και οι Εμπορικοί Σύλλογοι και όχι τα ξένα πολυεθνικά συμφέροντα, η κυβέρνηση θα πάρει την απάντηση που της αρμόζει στην πράξη.

Η Διοίκηση του Ε.Κ.Ρ καλεί τους καταναλωτές της Ρόδου να μποϋκοτάρουν τη λειτουργία των καταστημάτων τις Κυριακές. Καλεί  επίσης όλο τον εμπορικό κόσμο της περιοχής να μην υλοποιήσει την απόφαση αυτή, σεβόμενος το δημοκρατικό δικαίωμα των εργαζομένων για ανάπαυση την Κυριακή. Καλεί τέλος τους εργαζόμενους να είναι σε αγωνιστική ετοιμότητα, καθώς θα παρθούν αποφάσεις για τις επόμενες κινήσεις του Ε.Κ.Ρ, το οποίο θα συνεχίσει τον αγώνα και θα μετέχει και σε όλες τις πρωτοβουλίες για τη συγκρότηση μιας ευρύτατης συμμαχίας για την διαφύλαξη την Κυριακής – Αργίας.

Καλούμε όλους τους εμποροϋπάλληλους να συμμετέχουν στην απεργία της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδος (ΟΙΥΕ), την Κυριακή, 13/07/2014.

ΔΕΝ ΥΠΟΧΩΡΟΥΜΕ

ΔΕΝ ΥΠΟΣΤΕΛΛΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΜΑΣ

ΠΟΤΕ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ

ΕΜΕΙΣ ΘΑ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ

Pin It on Pinterest