Αυξημένη αστυνομική δύναμη στο κέντρο της Ρόδου λόγω πορείας της Χρυσής Αυγής

Από τις πρώτες μεσημβρινές ώρες αυξημένη είναι η αστυνομική δύναμη με έκτακτα μέτρα ασφαλείας  γύρω από το Δημαρχιακό μέγαρο, την Περιφέρεια αλλά και σε κάθε γωνιά και διασταύρωση στο κέντρο της Ρόδου.

Ο λόγος είναι πορεία της Χρυσής Αυγής που είναι προγραμματισμένη για σήμερα στις 19.00  το απόγευμα  στη μνήμη των πεσόντων ηρώων στα Ίμια. Στις 15.00 το μεσημέρι η Χρυσή Αυγή πραγματοποίησε τελετή μνήμης μπροστά από την Νομαρχία στην μνήμη των θυμάτων, ενώ φόβοι εκφράζονται για ενδεχόμενα επεισόδια καθώς η πορεία της Χρυσής Αυγής έχει απαγορευθεί από την αστυνομία όπως και στην Αττική από την Αστυνομική διεύθυνση, αλλά θεωρείται ότι τα μέλη του κόμματος θα κατέβουν  σε συγκέντρωση παρά την απαγόρευση.

Επίσης η αστυνομία φοβάται συμπλοκή με αναρχικούς στην πορεία του κόμματος αν τελικά πραγματοποιηθεί. Η τελετή μνήμης ολοκληρώθηκε κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας, αν και τελικά δεν προκλήθηκε κανένα επεισόδιο.

Το σχετικό μήνυμα του Μιχαλολιάκου μέσα από τις φυλακές:

«Η δυναμική παρουσία δεκάδων χιλιάδων Ελλήνων στο Μνημείο των Ιμίων θα είναι (…) ένα ανάθεμα στους ανάξιους πολιτικούς και στους ανθέλληνες εργολάβους της ελληνοτουρκικής “φιλίας” (…). Ας γνωρίζουν οι “μηδίσαντες” και οι Τούρκο-κοτζαμπάσηδες του καιρού μας, οι Νενέκοι και οι Εφιάλτες ότι τίποτε δεν τέλειωσε (…). Προχωρήστε σε μία μεγάλη Εθνική Αντεπίθεση για να μη περάσουν τα αντεθνικά σχέδια των προδοτών που εξουσιάζουν την χώρα μας» 

rodosreport.gr

Pin It on Pinterest