Οι λόγοι της Λαϊκής Συνέλευσης στην Παστίδα μέσα από το φακό της Βούλας Γιορδαμνή – Φωτογραφίες

Η Ρόδος τους τελευταίους μήνες έχει υποστεί μεγάλες καταστροφές από τις ισχυρές κακοκαιρίες που έπληξαν την περιοχή μας και δυστυχώς θρήνησε και τέσσερα θύματα που όσος καιρός και να περάσει, το δυσάρεστο αυτό συμβάν,  δε θα ξεχαστεί στη μνήμη κανενός.

Μια από τις αρκετές  περιοχές του νησιού μας με μεγάλα προβλήματα είναι η Παστίδα. Ένα χωριό που στον απολογισμό του από τις μεγάλες καταστροφές μετράει σπασμένους και κλειστούς δρόμους, μπαζωμένα ρέματα, επικίνδυνα γεφύρια και μεγάλες κακοτεχνίες στους δρόμους του χωριού.

Οι παρακάτω φωτογραφίες της Βούλας Γιορδαμνή, κατοίκου Παστίδας, είναι πρόσφατες και μάλιστα δυο μήνες μετά την φονική θεομηνία της 22ης Νοεμβρίου. Η μόνη μέριμνα που πάρθηκε είναι προσωρινά προστατευτικά  κιγκλιδώματα, ταινίες και βαρέλια στα επικίνδυνα σημεία. Και ο νους όλων πάει “Τι θα συμβεί σε μια παρόμοια ισχυρή κακοκαιρία στο χωριό;”. Τα καλάμια στα μπαζωμένα ρέματα φαίνονται καθαρά. Ποιος έχει την ευθύνη; Ποιος δεν έμαθε από το πάθημα μας;

Οι κάτοικοι της Παστίδας αγανακτισμένοι από την αδιαφορία προς το χωριό τους, κάλεσαν σε έκτακτη γενική συνέλευση την Κυριακή 2 Φεβρουαρίου στις 11.00 το πρωί με κοινή απόφαση όλων των φορέων του χωριού, ζητώντας την ανάληψη ευθυνών και την λήψη άμεσων και αναγκαίων μέτρων.

Οι λόγοι της Λαϊκής Συνέλευσης ; Οι φωτογραφίες που ακολουθούν…

Pin It on Pinterest