Άσκηση πυρασφάλειας στο ξενοδοχείο “Αtlantica Princess”

Πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 25 Ιουλίου στο ξενοδοχείο “Αtlantica Princess” προγραμματισμένη άσκηση πυρασφάλειας με τη συμμετοχή του προσωπικού και των πελατών του ξενοδοχείου
Η άσκηση έγινε σε συνεργασία με την εταιρεία ΠΥΡΟΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΡΟΔΟΥ Ε.Π.Ε. με συντονιστή τον αρχιπύραρχο Ε.Α. κ. Χατζημιχαήλ Εμμανουήλ τον οποίο ευχαριστούμε ιδιαίτερα.

Το σενάριο της άσκησης προέβλεπε φωτιά σε δωμάτιο του ξενοδοχείου στον 4ο όροφο. Αμέσως μπήκε σε εφαρμογή το σχέδιο αντιμετώπισης της εστίας της φωτιάς και εκκένωσης του ξενοδοχείου από τους πελάτες και το προσωπικό.

Το σενάριο προέβλεπε τη διάσωση του ζευγαριού που διέμενε στο συγκεκριμένο δωμάτιο αφού η σύζυγος είχε αναπνευστικά προβλήματα από τον καπνό και ο σύζυγος κτύπησε το πόδι του στην προσπάθειά του να βοηθήσει τη σύζυγό του.

Aμέσως επέμβηκε η ομάδα κρούσης του ξενοδοχείου η οποία χρησιμοποιώντας πυροσβεστήρες και νερό κατέσβησε τη φωτιά και απομάκρυνε με φορείο την κυρία και ο κύριος μεταφέρθηκε με αναπηρικό καροτσάκι. Και οι δύο μεταφέρθηκαν στο ισόγειο του ξενοδοχείου όπου της προσφέρθηκαν οι πρώτες βοήθειες.

Την άσκηση παρακολούθησε ο διοικητής της πυροσβεστικής υπηρεσίας Ρόδου μαζί με κλιμάκιο αξιωματικών της υπηρεσίας οι οποίοι και συνεχάρηκαν το ξενοδοχείο για την άψογη εκτέλεση και την ετοιμότητα του προσωπικού.

Pin It on Pinterest