Διορία 15 ημέρες να επιστρέψει το ασθενοφόρο στον Έμπωνα! Πορεία Διαμαρτυρίας στην Ρόδο!

Σε ήρεμο γενικά κλίμα  με μικρές εντάσεις πραγματοποιήθηκε σήμερα η Γενική Συνέλευση στον Έμπωνα στο κτίριο της Δημοτικής Ενότητας Αταβύρου, με τη συμμετοχή κατοίκων του χωριού, αλλά και της Κρητηνίας, Σιαννών, Μονολίθου και Αγίου Ισιδώρου σύμφωνα με τις πληροφορίες του rodosreport.

Οι κάτοικοι της Δημοτικής Ενότητας Ατταβύρου επιμένουν και δυναμώνουν την κινητοποίηση τους με μοναδικά αιτήματα την στελέχωση και την αναβάθμιση του  κέντρου υγείας και την επιστροφή του ασθενοφόρου στην βάση του στον Έμπωνα.

Διορία δεκαπέντε μέρες προς τους πολιτικούς φορείς του νησιού αλλά και τη διοίκηση του νοσοκομείου και του ΕΚΑΒ, χωρίς καμία άλλη ανοχή, με την μέχρι τώρα υπογραφή περισσοτέρων των 220 κατοίκων.

Αν σε δεκαπέντε ημέρες , το ασθενοφόρο δεν έχει επιστρέψει στον Έμπωνα , οι κάτοικοι της Δημοτικής Ενότητας Ατταβύρου ΘΑ ΠΑΡΑΔΩΣΟΥΝ ΤΙΣ ΤΑΥΤΟΤΗΤΕΣ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΔΕ ΘΑ ΨΗΦΙΣΟΥΝ. Δεν δέχονται άλλες υποσχέσεις και πολιτικά παίγνια σε βάρος της υγείας τον παιδιών τους.

Ορίστηκε συντονιστική επιτροπή που αποτελείται από τους κατοίκων όλων των χωριών :  Φλοσκάκη Νεκτάριο, Κωνσταντάκη Κυριάκο, Μαυρουδάκη Αικατερίνη, Κορρέ Άννα, Χριστοφάκη Γιάννη,  Μενεγάκη Κώστα, Κοννίση Διαμαντή, Μαστροσάββα Ιωάννη, Σεβδαλάκη Ιωάννη, Μανωλάκη Σταύρο, Καμπουράκη Άννα και Παπαηλία Αναστασία.

Επίσης την Τρίτη 8 Απριλίου η Δημοτική Ενότητα Ατταβύρου κατεβάζει ρολά! Οι επιχειρήσεις και τα σχολεία θα κλείσουν σε ένδειξη διαμαρτυρίας και όλοι θα κατέβουν στη Ρόδο. Θα πραγματοποιήσουν πορεία διαμαρτυρίας ξεκινώντας από τον Έμπωνα  στις 09.00 με πρώτη στάση στα Καλαβάρδα στις 09.30 για όσους επιθυμούν να ακολουθήσουν. Στη συνέχεια θα μεταβούν στο Γενικό Νοσοκομείο Ρόδου για συνάντηση με τους αρμοδίους και στις 12.00 θα ενωθούν και θα συστρατευτούν με τους Νοτιοροδίτες στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου διεκδικώντας τα αυτονόητα για την υγεία των παιδιών τους και την δική τους. Οι συντονιστικές επιτροπές θα παραδώσουν ψήφισμα με τα αιτήματα τους.

Στη Γενική Συνέλευση παραβρέθηκαν ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου Γιώργος Χατζημάρκος και ο αντιδήμαρχος και πρώην Δήμαρχος Ατταβύρου Νίκος Τσουκαλάς οι οποίοι τοποθετήθηκαν επί του θέματος.

Σε δεκαπέντε μέρες από τώρα, αν δεν έχει επιστρέψει στον Έμπωνα το ασθενοφόρο και συνεχιστεί η απαξίωση της υγείας των χωριών μας, οι κάλπες δε θα στηθούν .

rodosreport.gr

Pin It on Pinterest