Ο Εμπορικός Σύλλογος απαντάει στο Δήμαρχο Ρόδου για την κατάργηση του ΔΗΦΟΔΩ

Επιστολή-Απάντηση στο Δήμαρχο Ρόδου κ. Φώτη Χατζηδιάκο για τις δηλώσεις του σχετικά με την κατάργηση του Δημοτικού Φόρου Δωδεκανήσου (ΔΗΦΟΔΩ)

Κύριε Δήμαρχε,
“Με αφορμή τις δηλώσεις σας κατά την τελετή έναρξης των Χριστουγεννιάτικων Εκδηλώσεων σχετικά με την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας που έκρινε αμετακλήτως αντισυνταγματικό τον Δημοτικό Φόρο Δωδ/νήσου (ΔΗ.ΦΟ.ΔΩ.) θα θέλαμε να σας εκφράσουμε την λύπη μας για το ύφος το ήθος αλλά και τον λαϊκισμό τον οποίο επιδείξατε σε χρόνο άκαιρο όπου επισκίασε την όλη εορταστική ατμόσφαιρα. Τέτοιες συμπεριφορές αποτελούν πρόκληση και προσβολή στους πολίτες του νησιού αλλά και προς όλο τον επιχειρηματικό και εμπορικό κόσμο.
Οι αποφάσεις της δικαιοσύνης θα πρέπει να γίνονται ΣΕΒΑΣΤΕΣ είτε συμφωνούμε είτε διαφωνούμε με αυτές. Ο Εμπορικός Σύλλογος Ρόδου αλλά και όλοι οι φορείς του εμπορίου προσπάθησαν πολλάκις να έρθουν σε συνεννόηση και έχουν καταθέσει προτάσεις για την βιωσιμότητα του ΔΗΦΟΔΩ, αλλά όλες ανέκρουσαν πρύμναν λόγω της αδιάλλακτης και αδιαπραγμάτευτης θέσης που διατηρούσαν όλες οι δημοτικές αρχές.
Την ώρα που ο τόπος μας περνάει δύσκολες ώρες ίσως θα έπρεπε η δημοτική αρχή αντί να δυναμιτίζει το κλίμα ψάχνοντας για αποδιοπομπαίους τράγους να αναζητήσει συνεργασίες, συνέργειες και συναινέσεις με τους τοπικούς φορείς με μοναδικό στόχο το καλό και την ανάπτυξη του τόπου μας.”

Pin It on Pinterest