Άννα Κορρέ: “Με Δήμαρχο τον Στράτο Καρίκη η Ρόδος θα έχει την ισόρροπη ανάπτυξη που αξίζει”

Η υποψήφια Δημοτική Σύμβουλος  στο πλευρό του Στράτου Καρίκη, Άννα Κορρέ, παραχωρεί συνέντευξη στο rodosreport για τις δυσκολίες που αντιμετώπισε ως πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Κρητηνίας την προηγούμενη τετραετία, για την παράταξη της “Ροδίων Όραμα” και τον επικεφαλής αυτής Στράτο Καρίκη. Μας μιλάει  για το όραμα της για το νησί της Ρόδου αλλά και την περιοχή του Ατταβύρου συγκεκριμένα που ζει μαζί με την οικογένεια της. H προσωπικότητα της χαρακτηρίζεται από δυναμισμό και επιμονή στην προσπάθεια της να διεκδικεί τα καλύτερα για τον τόπο που αγαπά και υπηρετεί. 

  • Τελέσατε Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Κρητηνίας με την παράταξη του Δημάρχου κ. Κουσουρνά. Είστε ικανοποιημένη από τον τρόπο αντιμετώπισης των χωριών της Ρόδου όπως δουλεύει ο Καλλικράτης;

Σίγουρα δεν θα μπορούσα να ακυρώσω συνολικά την προσπάθεια της σημερινής Δημοτικής Αρχής. Υπήρξαν τομείς όπως το κομμάτι της Διοίκησης με τη συνένωση των 10 Καποδιστριακών Δήμων και των Νομικών Προσώπων αλλά και η οικονομική διαχείριση και τακτοποίηση, δύσκολα αντικείμενα που στέφθηκαν με επιτυχία.

Ως Πρόεδρος της Τ.Κ Κρητηνίας σε συνεργασία με τα άλλα μέλη της κοινότητας αντιμετωπίσαμε ποικίλες δυσκολίες και αρκετά θέματα, ενώ τα εντοπίζαμε, τα αναδεικνύαμε και πιέζαμε προς όλες τις κατευθύνσεις, αρκετές φορές η επίλυση τους ήταν πολύπλοκη και αισθανόμασταν μόνο γνωμοδοτικά πρόσωπα χωρίς ισχύ, χωρίς πόρους, χωρίς αρμοδιότητες. Γίνονταν συναντήσεις με υπηρεσίες του Δήμου, καταγράφονταν τα προβλήματα της Δημοτικής μας Ενότητας από όλους τους Προέδρους, όμως το ουσιαστικό που ήταν κι αυτό που μας απασχολούσε δηλ. η επίλυση τους έμενε συχνά αναξιοποίητη. Δυστυχώς δεν είχαμε τους πόρους για τα καθημερινά κι έτσι αρκετές φορές συμβάλλαμε οικονομικά προκειμένου να μη χάνεται πολύτιμος χρόνος. Αυτό που σίγουρα δεν μπορεί να μας καταλογίσεις κανείς είναι ότι δεν εργαστήκαμε με ζήλο και προσπάθεια.

  • Τι ήταν αυτό που σας έκανε να επιλέξετε την παράταξη «Ροδίων Όραμα» και τον επικεφαλής αυτής Στράτο Καρίκη;

Αποφάσισα να συστρατευθώ με τον υποψήφιο Δήμαρχο κ. Στράτο Καρίκη, γιατί συνδυάζει όλα τα ποιοτικά χαρακτηριστικά που θεωρώ ότι οφείλει να έχει ένας πετυχημένος Δήμαρχος, γνώστης της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και των θεσμών που θα κληθεί να υπηρετήσει, έντιμος, εργατικός, προσιτός και ανοιχτός στην κοινωνία. Ο κ. Καρίκης, μακριά από καρεκλοκένταυρες πολιτικές, ήταν αυτός που έδειξε ότι στην ενασχόληση με το Δήμο δε θα πρέπει να υπάρχουν κομματικές ταυτότητες, όταν συμμετείχε στο ψηφοδέλτιο του κ. Κουσουρνά, αλλά άνθρωποι άξιοι και ικανοί που έχουν τις δυνατότητες να υπηρετήσουν τον πολίτη και τις ανάγκες του. Ταυτόχρονα είναι ένας επιτυχημένος αντιδήμαρχος και γνωρίζει εκ των έσω τις δυσκολίες και τα τρωτά της σημερινής Δημοτικής Αρχής. Πιστεύω με Δήμαρχο τον Στράτο Καρίκη η Ρόδος θα αναβαθμιστεί ισόρροπα σε όλα τα επίπεδα προς όφελος των πολιτών της.

  • Είστε υποψήφια δημοτική σύμβουλος στην Εκλογική Περιφέρεια Ατταβύρου. Ποια θεωρείτε ότι είναι τα σημαντικότερα προβλήματα της περιοχής που χρήζουν άμεσης αντιμετώπισης;

Βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών μας με την άμεση στήριξη των Τοπικών Συμβουλίων ώστε να είναι σε θέση οι τοπικοί σύμβουλοι  να επιλύουν τα  θέματα που προκύπτουν στην περιοχή τους.

Η Ενότητα Αταβύρου είναι μια αγροτική ζώνη που όμως συνδυάζει και μια εναλλακτική μορφή τουρισμού μέσα από τους αρχαιολογικούς χώρους και τις τουριστικές μονάδες και επιχειρήσεις που υφίστανται με αποτέλεσμα να δέχεται τους θερινούς μήνες πλήθος επισκεπτών. Μέλημα της Δημοτικής Αρχής θα πρέπει να είναι ο επιτυχημένος συνδυασμός και των δύο κλάδων. Δέσμευσή μας είναι άρτιοι αγροτικοί δρόμοι, συντηρήσεις των αρδευτικών δικτύων, σύνδεση του πρωτογενούς τομέα και του τουρισμού μέσω της ντόπιας παραγωγής, η τόνωση των επιχειρήσεων της περιοχής μας και η προβολή των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών του τόπου μας μέσω των πολιτιστικών εκδηλώσεων που γίνονται (Γιορτή Κρασιού, Μελιού και Σούμας, Μεσαιωνικό Φεστιβάλ Κρητηνίας κ.τ.λ)

Επίσης ο Δήμος οφείλει να είναι έτοιμος μέσω του ΕΣΠΑ και της Νέας Κοινής Αγροτικής Πολιτικής να καταθέσει μελέτες για έργα που θα ωφελήσουν την περιοχή μας.

Προσωπική δέσμευση δική μου απέναντι στους συμπολίτες μου να αγωνίζομαι καθημερινά για τα συνταγματικά μας δικαιώματα στην υγεία και στην παιδεία που λόγω της δημοσιονομικής πολιτικής καθημερινά απαξιώνονται χωρίς να υπολογίζονται οι ιδιαιτερότητες της περιοχής μας. Σε τέτοια θέματα ήμουν και θα είμαι πάντα στην πρώτη γραμμή.

  • Αν εκλεγεί η παράταξη σας πως πιστεύετε ότι μπορείτε να στηρίξετε τα χωριά, όπως δουλεύει μέχρι σήμερα ο Καλλικράτης;

Το Δημοτικό Συμβούλιο αποτελεί το ανώτατο όργανο του νησιού μας. Θεωρώ ότι όλοι οι υποψήφιοι Δήμαρχοι και σύμβουλοι στις περιοδείες τους έχουν εισπράξει την εγκατάλειψη των χωριών μας και στα προεκλογικά τους προγράμματα δεσμεύονται για εκχωρήσεις αρμοδιοτήτων στα τοπικά συμβούλια ώστε να αποφευχθούν οι δύσκολες καταστάσεις που βίωσαν οι Πρόεδροι των Δημοτικών και Τοπικών Κοινοτήτων. Άρα από την αρχή της νέας Δημοτικής Αρχής αυτό θα πρέπει να είναι βασική προτεραιότητα όλων των παρατάξεων, έτσι ώστε ομόφωνα να συγκλίνουν προς μια τέτοια κατεύθυνση..

Έχουμε δεσμευτεί για τη δημιουργία δύο αποθηκών στην ανατολική και δυτική πλευρά του νησιού με αναλώσιμα υλικά στη διάθεση των Προέδρων. Δημιουργία ειδικού συνεργείου διαφόρων ειδικοτήτων όπου θα περνάει από όλα τα δημοτικά διαμερίσματα και θα δίνει ουσιαστικές λύσεις. Τέλος είναι δέσμευση του επικεφαλή της παράταξης μας ότι αν είναι ο επόμενος Δήμαρχος, θα βγει στην κοινωνία ώστε να αφουγκράζεται τον παλμό της και ανά τακτά χρονικά διαστήματα θα περιοδεύει σε όλο το νησί ώστε να έχει  πλήρη εικόνα και επαφή με τους συμπολίτες μας.

  • Αν ο κόσμος σας τιμήσει με τη ψήφο του , μέσα από ποιο ρόλο θα  επιθυμούσατε  να ανταποδώσετε την εμπιστοσύνη;

Η εντολή των συμπολιτών μου αποτελεί για μένα τιμή και ευθύνη ανεξαρτήτου αξιώματος. Αυτό είναι κάτι που δε με απασχολεί τη δεδομένη στιγμή, δε θεωρώ τον εαυτό μου άνθρωπο της πολιτικής, δεν είμαι ανεπάγγελτη και έχω αποδείξει στις μικρές μας κοινωνίες σε συνεργασία με διάφορους φορείς ότι έχω τη διάθεση να προσφέρω και εξωθεσμικά. Προσωπική μου στοχοποίηση είναι η νίκη της παράταξης μας. Η αξιοποίησή μου σε κάποια θέση είναι κάτι που θα το κρίνει ο επικεφαλής της παράταξης μας και οφείλω να σεβαστώ την κρίση του.

  • Ποιο είναι το προσωπικό σας όραμα για το νησί της Ρόδου;

Η Ρόδος είναι ένα στολίδι, ένας προορισμός και μια πηγή ομορφιάς που η Δημοτική Αρχή θα πρέπει να αναδείξει. Δε θεωρώ ότι είμαστε περήφανοι να βλέπουμε σκουπίδια, εγκαταλελειμμένες παιδικές χαρές, έργα ατελείωτα, στοιχειωμένα κοινοτικά ιατρεία, ερειπωμένα χωριά και απογοητευμένα πρόσωπα. Το δικό μου προσωπικό στοίχημα θα ήταν να συμβάλλω μέσα από τη θέση της Δημοτικού Συμβούλου και να αναδείξω με στοχευμένες παρεμβάσεις κάθε γωνιά του νησιού μας ώστε να είναι ικανοποιημένος τόσο ο κάτοικος όσο και ο επισκέπτης.

Καλώ τους συμπολίτες μας να μας εμπιστευθούν και ως παράταξη δεσμευόμαστε να αγωνιστούμε και να συγκρουστούμε αν χρειαστεί για την ισόρροπη ανάπτυξη της Ρόδου.

  • Σας ευχαριστούμε πολύ.

Εγώ σας ευχαριστώ και σας εύχομαι πολλές δημοσιογραφικές επιτυχίες.

Pin It on Pinterest