Αγώνας 5 χιλιομέτρων πριν τον Μαραθώνιο της Ρόδου

Tην Κυριακή 12 Οκτωβρίου 2014 διοργανώνεται στο νησί μας ο 1ος Μαραθώνιος Ρόδου. Ο Μαραθώνιος τελεί υπό της αιγίδα του Δήμου Ρόδου, του ΔΟΠΑΡ, του ΠΡΟΤΟΥΡ και της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου. Ο Μαραθώνιος της Ρόδου έχει πιστοποιηθεί από τον ΣΕΓΑΣ, γεγονός που διασφαλίζει την εγκυρότητα και την διεθνή αναγνώριση του αγώνα. Επίσημος χορηγός είναι η Adidas, η οποία είναι επίσημος χορηγό του Αυθεντικού Μαραθώνιου της Αθήνας.

Στόχος μας είναι να βάλουμε τη Ρόδο στο χάρτη των πόλεων που διοργανώνουν επίσημους διεθνείς Μαραθώνιους, καθιερώνοντας τον Μαραθώνιο της Ρόδου ως ένα κορυφαίο αθλητικό γεγονός, που θα προσελκύσει μαραθωνοδρόμους, ερασιτέχνες αθλητές αλλά και επισκέπτες από όλο τον κόσμο, σε περιόδους μη τουριστικής αιχμής. Πέρα όμως από αυτό, στόχος του Μαραθωνίου είναι επίσης να προβάλει τον αθλητισμό στον τόπο μας και να αποτελέσει πρότυπο και έμπνευση για τα νέα παιδιά.

• Για τον λόγο αυτό οργανώνουμε παράλληλα, με τον Μαραθώνιο έναν αγώνα 5 χιλιομέτρων χωρίς χρονομέτρησή και χωρίς κόστος συμμετοχής. Ο αγώνας αυτός διοργανώνεται για να δώσει την ευκαιρία σε Ρόδιους φίλους των αγώνων δρόμου, νεαρούς αθλητές άνω των 12ετών και μέλη αθλητικών σωματείων, να συμμετάσχουν στη μεγάλη γιορτή του Μαραθωνίου της Ρόδου.

• Σας προτείνουμε λοιπόν να συμμετάσχετε ως Αθλητικά Σωματεία της Ρόδου καλώντας τους αθλητές μέλη σας άνω των 12 ετών, να συμμετάσχουν στον αγώνα των 5 χιλ. Το κάθε σωματείο μπορεί να οργανώσει την δική του ομάδα από δρομείς και να συμμετάσχει με την στολή του.

• Επιπλέον, στα πλαίσια της χορηγίας της Adidas, όλοι οι δρομείς που συμμετέχουν στον Αγώνα, θα μπουν σε κλήρωση για να κερδίσουν αθλητικά είδη τρεξίματος adidas.

Πέρα από την συμμετοχή στον αγώνα, σας καλούμε να παραβρεθείτε και στις εορταστικές εκδηλώσεις του τερματισμού του Μαραθωνίου στο ΑΚΤΑΙΟΝ, την Κυριακή 12 Οκτωβρίου από τις 10 το πρωί.

Για κάθε διευκρίνηση ή επιπλέον πληροφορία σχετικά με την συμμετοχή σας μπορείτε να επικοινωνείτε με την τοπική οργανωτική επιτροπή στο email rhodesmarathon@gmail.com καθώς και με τους κα Ε. Αδαμάκη 694 4785115, κα Δώρα Αναστασιάδη 697 4600503 και κο Τάκη Μιχαηλίδη 693 6618366.

Ευελπιστούμε στην συμμετοχή και στην υποστήριξη σας και είμαστε στην διάθεση σας για κάθε διευκρίνιση και επιπλέον πληροφορία.

Σημαντικές λεπτομέρειες:

* Ο αγώνας θα πραγματοποιηθεί στην διαδρομή του επίσημου Μαραθώνιου, με έναρξη στο ύψος του ξενοδοχείου Cosmopolitan και τερματισμό στο ΑΚΤΑΙΟΝ.

* Η ώρα έναρξης είναι 09.15 και ο τερματισμός θα πρέπει να ολοκληρωθεί εντός 2 ωρών, για την διευκόλυνση των μαραθωνοδρόμων που ακολουθούν

* Για την συμμετοχή είναι υποχρεωτική η εγγραφή στον αγώνα, καθώς υπάρχει όριο 300 συμμετοχών,

* Η εγγραφή γίνεται στο κατάστημα adidas στην Ρόδο, από Τέταρτη 1 Οκτωβρίου έως και Σάββατο 11 Οκτωβρίου, τις ώρες λειτουργίας του καταστήματος.

* Όλοι οι δρομείς θα λάβουν οδηγίες για την προσέλευση, ενώ για όσους το δηλώσουν θα υπάρχει δυνατότητα μεταφοράς με πούλμαν στον χώρο έναρξης του αγώνα

* Ώρα προσέλευσης 08.00 στον χώρο έναρξης, όπου θα υπάρχει πρόγραμμα προθέρμανσης

* Οι εγγεγραμμένοι δρομείς θα παραλάβουν τους αριθμούς συμμέτοχης τους, πριν τον αγώνα

* Τρεις τυχεροί δρομείς μετά από κλήρωση και θα κερδίσουν δώρα adidas

> Πληροφορίες και εγγραφές από 1 έως 11 Οκτωβρίου, στο κατάστημα adidas στην Ρόδο, Αμμοχώστου 29, τηλ. 22410 73318 , ώρες καταστήματος

Pin It on Pinterest